Deadpool és Wolverine is korhatáros marad a Disney-nél

Jelenleg is zajlik az évszázad legnagyobb filmes biznisze, ami előreláthatólag júniusban fejeződik be. Ez pedig nem más, mint az az idegtépőeb lassú folyamat, ahogy a Disney bekebelezi a Foxot.

Bár a két vég méretét össze sem lehet hasonlítani, azért a Foxnál is felgyűlt az évtizedek alatt jó sok anyag, amit igencsak lassú megemészteni.

De közben az élet nem állthat meg: a rajongók filmeket, sorozatokat és tartalmakat akarnak, így a kreatív és vezető pozícióban lévő szakembereknek már azzal a fejjel kell gondolkodniuk, ami az év második felére várható: például hogy az X-Men-franchise és Deadpool is a Disney birtokába kerül.

Deadpool rajongói kicsit tartanak attól, hogy a gigastúdió megpróbálja majd egy kicsit közönségbarátabb, kicsit emészthetőbb formában tálalni a mocskos szájú hőst – de Bob Iger, a Disney igazgatója megnyugtatta őket: a stúdió látja, hogy mekkora anyagi potenciál van a korhatáros filmekben, és ezt nem fogják csak úgy feláldozni a Disney irányelveinek oltárán. Hiszen a pénz beszél.

Az X-Men-franchise sorsa kicsit még a levegőben lóg: elvégre van egy kallódó Az új mutánsok-sorozat, amivel még nem tudni pontosan, hogy mi lesz, illetve van egy nyáron érkező X-Men: Sötét Főnix- Jelenleg ez a két utolsó projekt, amely még a Fox égisze alatt készült – a többi X-Men-projekt sorsa pedig még egyáltalán nem tiszta.

Az viszont biztos, hogy készülnek majd a Disney alatt is ilyen alkotása, erről pedig Lauren Shuler Donner nyilatkozott nemrég. Ő volt a producere az összes eddigi X-Men-filmnek, így ha ő mond valamit, az biztos, hogy úgy van. Donner azt mondta, hogy a két cég összeolvadása után tervben van egy új Wolverine-film – aztán gyorsan le is hűtötte a kedélyeket, miszerint az az egy biztos, hogy nem Hugh Jackman játssza majd a főszerepet, mert lassan kiöregedett a szerepből és abból, hogy minden alkalomra így felgyúrja magát.

Izgalmas hónapok elé nézünk.