Downton Abbey: Minden, amit tudnod kell a filmről!

Végre a hazai mozikban Michael Engler filmje, a világszerte hatalmas sikernek örvendő Downton Abbey sorozat folytatása. A friss bemutató kapcsán cikkünkben minden lényeges dolgot összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok a történelmi drámáról. 

Már a mozikban a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán…
            A filmet a sorozat alkotója, Julian Fellowes írta, és az eredeti szereplőket láthatjuk viszont a mozivásznon is.

A produkciót Julian Fellowes forgatókönyve alapján Michael Engler rendezte (Brooklyn 99: Nem százas körzet, Downton Abbey), míg a főbb szerepeket Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Imelda Staunton, Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Joanne Froggatt és Jim Carter alakítják.

Íme tehát 8 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Néhány hónappal a film premierje előtt Salt Lake Cityben megnyílt az első tematikus Downton Abbey szabadulószoba, melyet teljesen a sorozatban látottak alapján alakítottak ki.
  • A Carsont alakító Jim Carter elmondta, hogy legjobb tudomása szerint a sorozat már nem fog folytatódni, azonban, amennyiben a film sikeres lesz, egyáltalán nem kizárt, hogy újabb rész kövesse.
  • Imelda Staunton (Lady Bagshaw) a való életben Jim Carter (Mr Carson) felesége.
  • Tuppence Middleton (Lucy), Allen Leech (Tom Branson) és Matthew Goode (Henry Talbot) második közös filmje. A három színész a Kódjátszma című történelmi drámában is együtt játszott.
  • 2016. áprilisában derült ki, hogy az alkotók egészestés mozifilmmel tervezik folytatni a BBC nagysikerű sorozatát.
  • A film cselekménye 1927. őszén játszóik. Az eredeti sorozat 52 epizód után 2015. decemberében ért véget, amikor a ház lakói 1925. Karácsonyát ünnepelték.
  • Bár az azonos című sorozat legtöbb szereplője visszatér a mozifilmre, a Rose MacClare-t alakító Lily Jamest és a James Kentet játszó Ed Speleerst nem láthatjuk majd a vásznon.
  • A Downton Abbey forgatása 2018. augusztusában kezdődött meg Londonban és novemberben ért véget. További forgatási helyszínek: Highclere Castle, Lacock.
 

Hazai premierdátum: 2019.09.12.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: