Chris Hemsworth csalódottságának adott hangot, amiért néhány olyan rendező, akiket maga is sokra tart, kritizálták a Marvel-filmeket.

A színész a The Times of London című londoni lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy Martin Scorsese és Francis Ford Coppola is a személyes hősei közé tartoznak, ugyanakkor bántja őt az a vélemény, amelyet a két rendező megfogalmazott a szuperhősfilmekkel kapcsolatban.

“Keménynek éreztem, és ez zavar, különösen a hősök részéről. Számomra szemet szúrt, hogy az emberek a ‘szuperhősös’ dolgokat ostorozzák. Azoknak a srácoknak is voltak filmjeik, amelyek nem működtek - mindannyiunknak voltak. Amikor arról beszéltek, hogy mi a baj a szuperhősökkel, azt gondoltam, király, mondd ezt a milliárdoknak, akik nézik őket. Vajon mind tévedtek?” - mondta Hemsworth.

Scorsese még 2019-ben fogalmazott úgy, hogy a Marvel-filmek tulajdonképpen nem többek “vidámparki attrakciónál”, emiatt pedig nem is tartja őket igazi filmeknek. Az Oscar-díjas rendező később tisztázta, hogy frusztrációja nem a Marvel-filmek minőségére, hanem piaci dominanciájukra vonatkozott.

Coppola egyetértett pályatársával, és a GQ magazinnak adott 2022-es interjújában kifejtette, hogy „régen voltak stúdiófilmek. Most Marvel-filmek vannak. És mi az a Marvel-film? A Marvel film egy prototípus film, amit újra és újra és újra és újra és újra és újra megcsinálnak, hogy máshogy nézzen ki”.