Netflix: Csak holnap 9(!) új film és sorozat kerül fel a platformra, mutatjuk (május 23, 2024)

Érkezik három Jégkorszak-film és ez még csak a jéghegy csúcsa (#LOL, ezt nem hagyhattuk ki)!

Válogassatok friss listánkból, melyben találtok dokumentumfilmet, egy dráma második részét, animét és a DC egyik legjópofább hősének kalandját, ami bár nem volt nagy siker a mozikban, azért tagadhatatlan, hogy van egy hangulata. 

Helen Mirren dögös, dühös szuperhős istennőként..? Ez még annál is jobb, mint mikor Jason Statham vagány autótolvaj/#maffiamami anyját alakította a Toretto család-kalandjaiban aka a Halálos iramban sorozatban. Már csak miatta is érdemes adni egy esélyt az amúgy szintén a választott családról szoló mesének.

És, ha van Netflix előfizetésetek, azonnal nézhetitek is a mafab adatlapon a "Hol nézheted" fülnél elhelyzett streaming ikonra kattintva a kiválasztott filmet!

Jó szórakozást!

#9

dokumentum | krimi

Netflix

Latin-Amerika legbizarrabb és legambiciózusabb pénzügyi platformjának keletkezése, növekedése és bukása, amelyről kiderül, hogy nagyrészt excentrikus alkotójának hű... több»

A produkció Latin-Amerika legextravagánsabb és legambiciózusabb pénzügyi platformjának eredetét, fejlődését, felemelkedését és bukását mutatja be a vezetőjéről és azoktól az emberektől, akik hittek benne és mindent elvesztettek. A Netflix új, Argentínában készült dokumentumfilmje kimerítő kutatómunka eredménye, amely több tanúvallomás (a Generación Zoe vezetői, áldozatok és újságírók), archív anyagok és exkluzív képek segítségével rekonstruálja a bonyolult cselekményt. 
#8

50 A gumis  (2024)

(2)

akció | vígjáték

Netflix

A képzelten és örökké ideges örökös, Will megpróbálja megmenteni apja autósboltját a bukástól, dacolva azzal, hogy unokatestvére és egyben alkalmazottja, Shane állandóan... több»

Shane Gillis, a Saturday Night Live műsorvezetőjeként debütáló komikus új tévéműsora, a Tires/A gumis tavasszal kerül a Netflixre. Gillis nemcsak a hat epizódból álló vígjátéksorozat főszereplője, hanem executive producer és társalkotója is. A sorozat premierje előtt bejelentették, hogy A gumist máris megújították a jövő évi második évadra, ami a Netflix és Gillis egyre bővülő partnerségének legújabb fejleménye, amely egy 2025-ben bemutatásra kerülő új stand-up különkiadással is jár! Shane Gillis alakítja, a Shane nevű fickót, aki hamarosan a rokona, Will (Gerben) létezésének megrontójává válik. A gumis egy autószerelő-lánc szorongó és látszólag képzetlen örökösét, Willt követi, aki megpróbálja felforgatni apja üzletét, annak ellenére, hogy unokatestvére és most már alkalmazottja, Shane állandóan kínozza.
#7

45 Jó kezekben 2.  (2024)

(1)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy újraegyesült apa és fia egy tragédia után újrakezdi az életét, de vajon sikerül-e betölteniük a szeretett feleség és anya által hagyott űrt? több»

Melisa elvesztése után Fırat és Can megpróbálnak egy aprócska világot teremteni maguknak. Megfogadják, hogy soha nem felejtik el Melisát. Két friss lakótárs, apa és fia, mi több, két haver lesz belőlük, akiknek közös a bánatuk. Egy évnyi nehézség után Fırat olyan véletlenekkel szembesül, amelyek hatására újra rátalál a szerelem, és valaki új belép az életükbe.
#6

animáció | családi | kaland | vígjáték

Disney+ | Netflix

Manfréd és Ellie családot alapítanak, és Manfrédot teljesen leköti az újszülött érkezése. Diego unatkozik, ezért úgy dönt, tovább áll, de Manny nem lelkesedik az ötletért.... több»

A Blue Sky úgy döntött, hogy a harmadik Jégkorszak-filmben "inkább egy "mi lenne, ha kalandot" csinál, mintha a King Kongban megtalálnánk az óriásmajmot, vagy Shangri-la-t a hó közepén", és a dinoszauruszokat is beillesztette a történetbe. Peter de Sève karaktertervező üdvözölte az új cselekménykiegészítést, mivel nem tudott más óriásemlősre gondolni, amit beletehetett volna a történetbe. Az "elveszett világ" megközelítés színes dinoszauruszokhoz vezetett, mert "a dinoszauruszoknak nem kellett csak barna színűeknek lenniük, és szabad kezet adhatsz nekik, mert senki sem tudja, milyen színűek voltak" - mondta de Sève. Rudy dizájnját a Baryonyx ihlette a krokodilszerű kinézete miatt, amelyet de Sève még a T. rexnél is fenyegetőbbnek tartott. Jégkorszak: A dínók hajnala 2009. június 21-én jelent meg, így apák napján különleges vetítéseket tartottak az Egyesült Államok 330 mozijában, kizárólag 3D-ben. Ezt a napot azért választották, mert a filmben az apaság témája szerepel. A filmet RealD 3D-ben mutatták be, ahol ez a technika elérhető volt.
#5

animáció | családi | kaland | vígjáték

Disney+ | Netflix

Jégkorszak után globális felmelegedés: jól hangzik, és valóban, a kis völgy prehisztorikus lakói, köztük hőseink, Sid a lajhár, Manfréd a mamut, és Diego a tigris,... több»

A Jégkorszak 2002 márciusi megjelenése után Chris Meledandri executive producer nyilatkozott a film lehetséges folytatásáról: "A Jégkorszak sikere további lendületet ad nekünk." 2003 júliusában egy interjú során Denis Leary abbéli reményét fejezte ki, hogy a folytatásban újra eljátssza Diego szerepét: "Azt hiszem, van egy történet - az emberek a Foxnál most is dolgoznak rajta. Azt hiszem, arról beszélnek, hogy valamikor késő ősz táján visszatérnek a stúdiókba." Az eredetileg Jégkorszak 2. munkacímen készült filmet 2005 júniusára átkeresztelték Jégkorszak 2: Az olvadásre, de a film végleges, 2006. márciusi bemutatójára az alkotók úgy döntöttek, hogy eltávolítják a 2-es számot, és Jégkorszak: Az olvadás címet adták neki. Az animációról: Carlos Saldanha, a film rendezője arra törekedett, hogy a szereplők szemei ne mechanikusnak, hanem élőnek tűnjenek. "Azt akarja, hogy az arckifejezések működjenek. Azt akartam, hogy ha belenézel a szemükbe, tudd, mire gondolnak." - mondta. A karaktereket, annak ellenére, hogy az előző filmből származnak, a folytatáshoz átalakították.
#4

74 Jégkorszak: A nagy bumm  (2016)

(30) (9)

animáció | családi | fantasy | kaland | romantikus | sci-fi | vígjáték

Disney+ | Netflix

A Jégkorszak ötödik epizódjában is találkozhatunk a makkját állandóan elvesztő Motkánnyal; Mannyvel, a kissé félénk, ám nagy szívű gyapjas mamuttal és a vakmerőség... több»

A film koncepciója az első film egyik jelenetéből ered, amelyben Manny, Sid, Diego és Roshan egy jégbarlangban sétálnak, és észrevesznek egy jégbe burkolt űrhajót, amely a sorozat ezen filmjét ihlette. Ahogy a harmadik film esetében is, amelyet szintén a jégbarlangi jelenet ihletett, amelyben a Horda egy jégbe zárt dinoszauruszra bukkan, a csapat visszanyúlt az első filmhez, hogy lehetséges inspirációt keressen a következő részhez. Egy kis érdekesség a filmről: A "Figaro áriája" szekvencia, amelyben Buck egy tojást mentett meg egy dromaeoszaurusz-triótól, az egyik legnagyobb kihívásnak bizonyult a Blue Sky Studios animátorai számára, mivel egy folyamatos, megszakítás nélküli, körülbelül két percig tartó felvételről volt szó. Ez volt az egyik első, gyártásba kerülő jelenet, de egyben az egyik utolsó is, amelyik elhagyta a gyártást, mivel időigényes és nehéz felépítése miatt a csapat hetente csak három-négy másodpercnyi felvételt tudott készíteni.
#3

akció | fantasy | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Max | Netflix | Telekom TVGO

Ugyan mit is csinálhat egy kamasz srác, aki váratlanul szuperképességek birtokába jut? Még szép, hogy él ezzel a lehetőséggel, így amikor csak teheti, felveszi a harcot a... több»

A Shazam! folytatásának fejlesztése nem sokkal a 2019 áprilisi megjelenés után kezdődött, Gayden visszatért íróként, Morgan pedig nem sokkal később csatlakozott Gayden forgatókönyvének átdolgozásához. Sandberg és Levi (Shazam) is visszatértek volna még abban a decemberben. Rachel Zegler, Helen Mirren és Lucy Liu 2021 elején kapták meg Atlasz lányainak szerepét. A Shazam! Az istenek dühe vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, akik gyengébbnek tartották elődjénél. Emellett bukta is volt, mivel világszerte csak 134 millió dolláros bevételt hozott a 110-125 millió dolláros gyártási költségvetéssel szemben. Ami viszont tagadhatatlan pozitívuma, hogy egyértelműen látszik: mennyire élvezte minden színész a karakterét.
#2

akció | animáció | fantasy

Netflix

A szökevény Juzo Fujimakit megzsarolják, hogy vegyen részt egy versenyen, ahol halálos harcművészekkel kell megmérkőznie. több»

A szellemek összecsapása közben az underground harcművészetek világa elevenedik meg a május 23-án bemutatásra kerülő anime-sorozatban. A Baku Yumemakura "Garouden" című folytatásos regénye alapján készült sorozat középpontjában Juzo Fujimaki, a könyv főszereplőjének, Bunshichi Tannak a riválisa áll. A zaklatott múltja elől menekülő Juzo arra kényszerül, hogy részt vegyen egy halálos földalatti harci versenyen. A Takemiya-ryu nevű elismert harcművészetben jártas Juzónak félelmetes ellenfelekkel és személyes démonaival teli utat kell bejárnia - mindezt úgy, hogy közben hárommillió jen vérdíjat tűztek ki a fejére, és egy nyomozó is a nyomában van... A magányos farkas útja innovatív módon a harci jeleneteket a legkülönbözőbb hátterű harcművészek - például bokszoló, karatés, brazil jiu-jitsu, birkózó és szumós - tényleges mozdulatainak rögzítésével fokozza, így minden ütés és rúgás valósághű. 
#1

vígjáték

Netflix

Franco Escamilla a színpadra lép a rosszul sikerült tinédzserrománcokról szóló történetekkel, fájdalmasan hosszú csókokkal és meglepő kimenetelű Rockstar cameókkal. több»

Rendező: Franco Escamilla
Szereplők: Franco Escamilla
Franco Escamilla a színpadra lép a rosszul sikerült tinédzserrománcokról szóló történetekkel, amelyekben fájdalmasan hosszú csókok és meglepő kimenetelű rocksztár-komédiák szerepelnek.