Dwayne Johnson igen, az eredeti Vaiana nem: Nem mindenki fog örülni az új híreknek a Disney remake-je kapcsán (videó)

Auli'i Cravalho megosztotta rajongóival a hírt, miszerint nem fogja újra eljátszani Moana szerepét a Disney által tervezett élőszereplős remake-ben. Cravalho 14 évesen kölcsönözte a hangját a 2016-os animációs filmhez.

"Amikor 14 évesen megkaptam Moana szerepét, az csodálatosan megváltoztatta az életemet és elindította a karrieremet" - mondta az Instagramon közzétett videóban - "Ebben az élőszereplős verzióban viszont nem fogom újra eljátszani a szerepet. Úgy gondolom, hogy a szereposztás elengedhetetlenül fontos, hogy pontosan képviselje a karaktereket és a történeteket, amelyeket el akarunk mesélni."

Cravalho így folytatta: "Így a film executive producereként alig várom, hogy segítsek megtalálni a következő színésznőt, aki Moana bátor szellemét, szellemességét és érzelmi erejét megtestesíti. Igazán megtisztelő számomra, hogy átadhatom a stafétabotot a következő csendes-óceáni származású fiatal nőnek, hogy tiszteleghessek a hihetetlen csendes-óceáni népek kultúrája és közösségei előtt, amelyek segítenek inspirálni a történetét. És várom az elkövetkező gyönyörű csendes-óceáni képviseleteket. Mahalo."

Az év elején Dwayne Johnson elárulta, hogy egy élőszereplős Moana remake készül. Johnson az animációs filmben a félisten Maui hangját adta, és nem csak a remake-ben fog újra szerepelni, hanem  producerként is tevékenykedik majd.

"Mélységesen hálatelt vagyok, hogy Moana gyönyörű történetét elhozhatom a mozivászonra élőszereplős formátumban" - mondta Johnson a közleményben - "Ez a történet az én kultúrám, és ez a történet jelképezi népünk harcos erejét. Büszkén viselem ezt a kultúrát a bőrömön és a lelkemben, és ez egy egyszer az életben adódó lehetőség, hogy újra találkozhassak Mauival, akit néhai nagyapám, Peter Maivia főnök manája és szelleme ihletett, nagyon mélyen érint." - mondta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Auli’i Cravalho (@auliicravalho) által megosztott bejegyzés