Egy karaoke bulinak köszönhető A gyűrűk ura kultikus jelenete

A gyűrűk ura trilógia filmváltozata nagyszabású volt, elképesztően látványos és lebilincselő. De hiába volt mindhárom film még a sok-sok vágás után is maratoni hosszúságú, valójában Tolkien regényeinek szinte csak töredékét dolgozták fel. A könyvekben a kalandorok számtalan alkalommal énekeltek, daloltak, ám ebből szinte semmi sem került bele a filmekbe. Egy dal azonban igen, ám ez is csak egy karaoke bulinak köszönhető.

Amikor az új-zélandi forgatások közben a színészek egy kis kikapcsolódásra vágytak, néhányan egy közeli karaoke-bárba látogattak el. A társaságban ott volt Elijah Wood, Orlando Bloom, Liv Tyler, Dominic Monaghan, Philippa Boyens és Billy Boyd is. Az este során mindannyian szép sorban a mikrofon mögé álltak, aztán következett Billy Boyd.

A társaságnak elakadt a szava, amikor meghallották a színészt énekelni, egyszerűen mesés hangja volt. Ekkor Philippa Boyens, az egyik forgatókönyvíró azonnal felhívta írótársát, Fran Walsh-t, hogy szóljon neki: muszáj helyet találniuk Billy Boyd énekének a filmekben.

A választásuk végül egy olyan jelenetre esett, ami mára a trilógia egyik legerősebb, legemlékezetesebb jelenete lett. A Gyűrűk Ura: A király visszatérben a Billy Boyd által alakított Pippin énekel Denethornak, miközben ő vacsorázik, a fia, Faramir és néhány katona pedig egy öngyilkos rohamban megpróbálja visszafoglalni Osgiliath-ot.

Ez a jelenet milliók emlékezetébe égett bele, mivel elképesztően erős és szomorú lett – ami nagyrészt Billy Boyd énekének is köszönhető volt. A dolgot csak még érdekesebbé teszi, hogy a dalhoz a zenét maga Billy Boyd szerezte mindössze két nap alatt. A szöveg viszont természetesen a regényből származik.