Taraji P. Henson váratlanul elsírta magát a SiriusXM-en Gayle Kinggel készített interjúja során.

A színésznő új filmjét - a hamarosan bemutatásra kerülő Bíborszín című musicalt, mely az 1985-ös Bíborszín című Steven Spielberg film, illetve az az alapjául szolgáló Alice Walker regény egy újabb feldolgozása - népszerűsítette, mikor az interjúztató, King megkérdezte az Oscar- és Emmy-jelölt Hensont, hogy gondolkodik-e még azon, hogy abbahagyja a színészkedést, amiről korábban pletykáltak Hensonnal kapcsolatban. 

"Egyszerűen belefáradtam abba, hogy olyan keményen dolgozom, hálás vagyok azért, amit csinálok, de a töredékét fizetik meg" - mondta Henson - "Belefáradtam, hogy a nővéreim [kolléganőim ] ugyanazt mondják újra és újra. Az ember belefárad. Hallom az emberektől, hogy 'Sokat dolgozol'. Hát, muszáj. Számoljunk csak utána. Amikor elkezdesz sokat dolgozni, akkor van egy csapatod. Nagy számlák jönnek azzal, amit csinálunk. Nem egyedül csináljuk. Egy egész csapat áll mögöttünk. Nekik is meg kell kapniuk a fizetésüket."

"Amikor azt hallod, hogy 'ez és ez 10 millió dollárt keresett', az nem került a számlájukra" - folytatta Henson - "Az állam 50 százalékot kap. Most 5 millió dollárod van. Ebből a csapatod ennek az 5 milliónak a bruttó 30 százalékát kapja. Most számoljatok újra."

"Én is csak ember vagyok. Minden alkalommal, amikor csinálok valamit, és áttörök egy újabb üvegplafont, amikor eljön az újratárgyalás ideje, megint az alján vagyok, mintha soha nem tettem volna meg azt, amit az előbb, és fáradt vagyok. Fáradt vagyok. Ez megvisel. Mit mond ez nekem? Ha nem tudok harcolni az utánam jövőkért, akkor mi a f*szt csinálok?"

Henson az interjúnak ezen a pontján már majdnem zokogott. A továbbiakban kifejtette, hogy a különböző sikerei ellenére még mindig azt mondják neki, hogy nem áll rendelkezésre elegendő pénz, mert a fekete színészek és történeteik "nem fordíthatók le a tengerentúlon", és még sok más kifogást.

"Elegem van abból, hogy ezt hallom az egész karrierem során" - mondta Henson - "Több mint húsz éve vagyok a pályán, és mindig ugyanazt hallom, és látom. [...] Elég volt! Ezért vannak más [márkáim], mert ez az iparág, ha hagyod, ellopja a lelked. Nem vagyok hajlandó ezt hagyni."

Korábban a színésznő beszélt már arról, hogy a 2018-as Bérgyilkos Mary című akciófilmje óta nem kapott fizetésemelést egyik filmért sem, amelyben főszerepet játszott és szomorú "érdekesség", hogy a Benjamin Button különös élete című filmben, ahol övé volt az egyik fontosabb mellékszerep, mindössze 100.000 dollárt ajánlottak neki, amit végül 150.000-re sikerült feltornázni. Henson többször beszélt arról, mennyire sérelmezte, hogy bár jelentős szerepet játszik a filmben, nem akarták megfizetni őt.

A Sirius XM interjút itt tudod megnézni, a The Color Purple remake-je pedig december 25-én kerül a mozikba.

73 Bíborszín  (2023)

dráma | musical

Alice Walker regényének zenés feldolgozása, amely az 1900-as évek elején délen élő afroamerikai nők élethosszig tartó küzdelméről szól. több»