83 éves korában elhunyt Héctor Bonilla (galériánkban) mexikói színész, aki a Félresikerült Karácsony és a Red Dawn című filmekben nyújtott alakításairól volt ismert.

Bonilla, aki csütörtökön hunyt el, a hírek szerint rákkal küzdött. Dia, Fernando Bonilla a közösségi médiában egy bejegyzésben erősítette meg a hírt.

Mexikó kulturális minisztere szintén megerősítette a hírt egy tweetben,  melyben "Mexikó egyik legjobb színészének" nevezte Bonillát.

Az 1939. március 14-én, Mexikóban született Bonilla termékeny színész és rendező volt, több tucat filmes és televíziós munkája fűződik a nevéhez. Színészi karrierje az 1960-as években kezdődött, és több mint hat évtizedet ölelt fel.  Bonilla kölcsönözte a hangját a Coco című Disney-film spanyol szinkronhangjához is. Az animációs film 2017 novemberében minden idők legnagyobb bevételt hozó mexikói filmje lett.

1985 óta Sofia Alvarez felesége, akivel egy közös lányuk született. A színész korábban Socorro Bonilla házastársa volt; két közös gyermekük van.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából