Előzményfilm lesz a Fekete Özvegy, megvan a rendező

A Marvel Studio elnöke nemrég egy sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy szeretné női rendezőkkel dúsítani a Marvel filmes csapatát, és be is tartotta a szavát. Cate Shortland fogja ugyanis rendezni a Black Widow-filmet Scarlett Johansson főszereplésével, így Anna Boden után ő lesz a második nő, aki Marvel-filmet rendezhet – és az első olyan, aki egyedül ül majd a rendezői székben (a Marvel Kapitányt Boden Ryan Fleckkel közösen jegyzi).

Az ausztrál független filmes rendező neve a nagy kritikai sikert aratott Lore vagy a Berlin Syndrome kapcsán lehet ismerős, illetve neki köszönhető, hogy Sam Worthington felkerült Hollywood radarjára, és így az Avatar-filmekbe is.

A stúdió komolyan vette a válogatást, és vagy 70 női rendezővel ültek le, mielőtt Shortlandra esett volna a választás, aki olyan neveket utasított maga mögé, mint Amma Asante, Mélanie Laurent és Kimberly Peirce. Egyesek szerint ebben nagy szerepet játszott az, hogy Johansson nagy rajongója a rendező munkásságának.

A forgatókönyvet Jac Schaeffer írja – és annyit már tudhatunk, hogy a film előzménytörténet lesz. Hogy pontosan mikor játszódik, és a Fekete Özvegy karakterfejlődésének melyik részét helyezi majd a középpontba, az természetesen ebben a pillanatban titok, de nagyjából 2 éven belül a kész filmre is számíthatunk.