Ennyi volt, a Netflix elkaszálta a Valós halált

2018-ban indult világhódító útjára a Netflix sci-fi sorozata, a Valós halál, amely azonban hiába gyűjtött milliós rajongótábort maga köré világszerte, két szezon után törölték. Úgy tűnik, dacára a rengeteg rajongónak, mégsem jöttek azok a számok, amik életben tarthatták volna a szériát.

A Valós halál az azonos című 2002-es Richard K. Morgan regény feldolgozása, a főhőse pedig Takeshi Kovacs (akit a második évadban a Marvel mozikból is ismert Anthony Mackie alakított), a Küldöttek utolsó túlélője, aki bűnözőként tengeti napjait. A sztori érdekessége, hogy az emberek emlékeit és lényegében teljes tudatát immár cserélhető lemezeken tárolják, így az emberi (vagy robot) testek csak használati eszközök, az emberek egészen addig halhatatlanok, amíg a lemez meg nem semmisül.

Takeshit egy nap választás elé állítja az ismert világ leggazdagabb embere: vagy segít kinyomozni, hogy ki is ölte meg őt (pontosabban a korábbi testét), vagy örök időkre börtönbe kerül a bűntetteiért.

A Valós halál tehát mindössze két évadot ért meg, ám a hírek szerint a projekt törlésének ezúttal semmi köze nincs a koronavírushoz. A háttérben sokkal inkább a nézettségi mutatók és a forgatási költségek közötti nem feltétlenül pozitív arányok húzódhatnak.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a rajongók miként fogadták a hírt, de bizonyosan nincsenek elragadtatva tőle.