Eredetfilmet kap az új Star Wars trilógia egyik főszereplője

Lassan lecseng az aktuális Star Wars láz, de ez nem jelenti azt, hogy ne érkeznének továbbra is érdekesebbnél érdekesebb hírek a franchise háza tájáról. Most épp azt szellőztették meg források, hogy a Lucasfilm a Star Wars: Skywalker kora több főszereplője kapcsán is erősen fontolgatja önálló filmek elkészítését.

A hírek szerint egy nap bizonyosan továbbviszik Rey karakterének történetét, akit továbbra is alakíthat majd. Szintén fontolóra veszik a John Boyega által megformált Finn történetének kibontását is. És ide kapcsolódóan Poe Dameron is terítékre kerülhet.

Mivel a Star Wars univerzum elég hatalmas ahhoz, hogy soha ne fogyjon ki az újabb és újabb elmesélhető történetekből, így biztosak lehetünk benne, hogy a Skywalker korának szereplői közül többekkel találkozni fogunk még a jövőben, akár önálló filmekben is. Az egyik első ilyen Poe Dameroné lehet, amely a pletykák szerint egy eredettörténetet mesélhet el. Megismerhetjük majd belőle Dameron múltját, honnan indult és miként vált azzá az ász pilótává, akit a filmben láthattunk. És vele együtt az Ellenállás eredetéről is sok új részlet kiderülhet majd.

Egyelőre még csak a projekt előkészületei folynak, vagyis még nagyon-nagyon korai szakaszban tart a munka. Így aligha lehetne megtippelni is, hogy ki rendezheti a filmet, kik bukkannak fel benne, sőt, még az sem dőlt el, hogy a mozikban vagy épp a Disney Plus csatornán jelenhet majd meg. A forgatókönyv kapcsán a készítők a Star Wars: Skywalker kora íróját, Chris Terriot szeretnék megfogni, de még ez is képlékeny.