Pazar kritikai fogadtatásban részesült Wayne Blair filmje, Esküvő a topon, mely végre a magyarországi mozikba is megérkezett. A friss filmpremier bemutató kapcsán cikkünkben összegeztünk mindent, amit érdemes tudnod a romantikus vígjátékról, mielőtt jegyet váltasz.

A Sundance filmfesztivál filmkritikusai szerint „magával ragadó, egzotikus romantikus vígjáték a családról, a szerelemről és a második esélyről.” A fiatal sydney-i szerelmesek, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban kiderül, hogy Lauren édesanyja hirtelen felkerekedett, és nyom nélkül eltűnt. Mivel örömanya nélkül szó sem lehet esküvőről, a fiatalok a gondtalan készülődés helyett az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk a távoli, vadregényes Északi területre vezeti őket, ahol az érintetlen, lélegzetelállító táj mellett különleges találkozások várnak rájuk, és számos múltbéli titokra is fény derül.

A produkciót Joshua Tyler és Miranda Tapsell forgatókönyve alapján Wayne Blair rendezte (The Sapphires, Dirty Dancing), míg a főbb szerepeket Alan Rickman, Kerry Fox, Gwilym Lee, Ursula Yovich, Miranda Tapsell, Rob Collins és Shari Sebbens alakítják.

Íme tehát 6 tény a premierfilmről:

  • Az Esküvő a topon premierjét követő első héten 1,1 millió ausztrál dollár értékben váltottak rá jegyet a mozizók, míg a premier előtti vetítésekből 1,5 millió folyt be a kasszába.
  • Az Esküvő a topon stábjában több név is ismerős lehet a rendező, Wayne Blair korábbi filmjéből (The Sapphires), beleértve Shari Sebbens és Miranda Tapsell színésznőket, a producereket, Rosemary Blight-ot, Kylie Du Fresne-t és Ben Grantet, a jelmeztervezőt, Lisa Javelint, valamint a hangvágásért felelős csapatot, Pete Smith-t, Tara Webbet és John Simpsont.
  • Az Esküvő a topon Miranda Tapsell és Wayne Blair második közös filmje a 2012-es The Sapphires után.
  • A film főszereplője, Miranda Tapsell Darwinban nőtt fel, és diákként egy osztálykirándulás keretein belül Katherine Gorge-ban is járt. Mindkét helyiség Ausztrália azon északi területén található, ahol maga a film is játszódik.
  • A film főszerepét (Lauren) alakító Miranda Tapsell társ-forgatókönyvíróként és producerként is kivette a részét a produkció munkálataiból.
  • A film remek kritikai fogadtatásban részesült. Az Esküvő a topon jelenleg 83 százalékon áll a RottenTomatoes kritika aggregátor portálon (2019. június).

Hazai premierdátum: 2019.07.25.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: