Megszámolni is nehéz, hány nagyszerű alakítást tudhat maga mögött Johnny Depp. Bár a színész körül az utóbbi időben nem a filmjei, hanem a botrányos válása és bírósági ügye miatt volt hangos a sajtó, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy valójában mekkora tehetség is ő. A színész még 2012-ben adott egy interjút az IGN magazinnak, amelyben talán leghíresebb karakteréről mesélt. Arról, hogyan tervezte meg a karaktert, hogyan készült fel az életre keltésére és végül miért élt meg kisebb depresszióval, amikor a forgatás véget ért és neki végleg búcsút kellett intenie Jack Sparrow-nak.

A Karib-tenger kalózai franchise mára öt filmet ölel fel, de akkoriban még csak épp túl voltak a negyedik rész premierjén. És mivel a negyedik film – amelynek története már nem nagyon kapcsolódott a piszok népszerű eredeti trilógiához – elég nagyot bukott a kritikusok és a rajongók előtt is, erősen kérdéses volt, hogy valaha is lesz-e újabb folytatás. Ennek fényében nem véletlen, hogy Johnny Depp a negyedik film forgatása után úgy érezte, talán örökre el kell köszönnie Jack Sparrow-tól.

A színész az interjúban arról is mesélt, hogy miként építette fel magában a hóbortos kalóz karakterét. Ehhez a forgatókönyv első elolvasása után azonnal hozzálátott. Rengeteg képet és más anyagot nézett meg, ezekből jegyzeteket készített. Szerette volna megérteni, hogy mit is jelentett a XVIII. században kalóznak lenni. Sokan úgy gondolják, hogy ezeket a fickókat csak a pénz utáni sóvárgás hajtotta, de Johnny Depp szerint sokkal inkább a szabadság és kötetlenség utáni vágy. Voltaképpen ők voltak koruk rocksztárjai.

Éppen ezért, amikor megteremtette Jack Sparrow-t, többek közt az általa a valaha volt legnagyobb modernkori rocksztártól, Keith Richardstól is merített ihletet. Emellett egy másik világszerte jól ismert, ám valójában csak kitalált alak is nagy hatással volt rá: méghozzá a Bolondos dallamok nőcsábász bűzösborza. Johnny Depp elmondása szerint imádja a kis állatot, amely egyszerűen nem ismer lehetetlent, hősszerelmesként nem fogadja el a visszautasítást és gyakorlatilag megállíthatatlan.

Szóval Johnny Depp nagyon sok energiát fektetett Jack Sparrow-ba, akit aztán tulajdonképpen hosszú-hosszú hónapokon át megszemélyesített. Elmondása szerint annyira megszerette a karaktert, hogy mikor véget értek a forgatások és tudatosult benne, hogy talán soha többé nem bújhat a bőrébe, kisebb depresszióként élte meg a dolgot. Hozzátette, hogy ez más színészekkel és más szerepekkel is előfordul, így nincs ebben semmi különleges. De tény, hogy nehezen búcsúzott el Jack Sparrow-tól.

A hollywoodi visszatérés ugyan még várat magára, de a válása után a színész most először vállalt új filmet. Hogy melyik történelmi alakot fogja alakítani, arról itt írtunk bővebben a napokban.