Ez a filmtörténet legjelentősebb jelenete Vin Diesel szerint

Nem is meglepő, hogy Diesel szerint a Halálos iramban franchise-hoz köthető a mozitörténelem egyik, ha nem a legjelentősebb jelenete is.

Aki ismeri a sorozatot, az bizonyára furcsállóan ráncolja most a homlokát, hiszen nem épp Oscar-díjas alkotásokról van szó (egyetlen pillanatig sem becsmérelve a filmek szórakoztató jellegét és minőségét). A franchise kezdetben kifejezetten az éjszakai illegális gyorsulásokról szólt, majd a negyedik részt követően átment egyfajta modernkori Szupercsapat feelingbe méregdrága autókkal és mind saját magára licitáló őrült mutatványokkal.

Így egy picit nehéz elképzelni, hogy hol fordulhat elő egy ilyen akciódömpingben egy olyan jelenet, amit bárki a mozitörténelem legfontosabbjaként tart számon. Pedig Vin Diesel érvelése nagyon is megalapozott. Ő ugyanis a Halálos iramban 7 legvégére célzott.

Mint ismert, a sorozat hetedik részének forgatása közben egy tragikus balesetben életét vesztette az egyik főszereplő, a Brian O’Connort alakító Paul Walker. De ahogy az élet, úgy a forgatás sem állhatott meg, a forgatókönyvíróknak villámgyorsan át kellett írnia az eredeti szkriptet, hogy megmagyarázzák benne, miért nem láthatjuk többé Briant.

Vin Diesel elmondta, mennyire hálás a producereknek, hogy színésztársa halálában nem egy potenciális bevételi lehetőséget láttak meg, és hagyták, hogy tisztességgel búcsúzzanak el a karakterétől is. Így eshetett, hogy a sztori szerint Briant nem ölik meg, hogy aztán a társai nemes bosszút álljanak érte, hanem egyszerűen visszavonul az akciódús élettől. A jelenet pedig, amire Vin Diesel a mozitörténelem legfontosabbjaként tekint, a film vége, amikor Brian és Dom a sztrádán száguldanak egymás mellett, néma pillantással búcsúznak el egymástól, majd az út két részre bomlik és ők örökre elválnak egymástól.

akció | kaland | thriller

Miután végeztek Owen Shaw-val és bandájával, Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) és a csapat visszatérhetnek az Egyesült Államokba, hogy ismét normális életet éljenek,... több»