Ez lesz az évtized sci-fije? Végre bemutatták a forgalmazóknak Coppola 20 éve készülő filmjét Adam Driver főszereplésévelA kép forrása: geektyrant.com

Francis Ford Coppola 20 évvel ezelőtt álmodta meg a Megalopolis ötletét, most pedig végre bemutatták a produkciót a forgalmazóknak.

A vetítésre a Universal CityWalk IMAX-ben került sor a rendező családjának, közeli ismerőseinek és persze filmes szakemberek jelenlétében. Minderről maga a Deadline magazin számolt be, a cikk szerzője, Mike Fleming Jr. ugyanakkor leszögezte, hogy egyelőre semmit sem árulhat el a produkcióról.

A cselekményről mindenesetre már most tudni lehet, hogy egy New Yorkhoz hasonló metropolisz pusztulása egy baleset után egymásnak feszülő jövőképeket tár fel. Az egyik oldalon az ambiciózus építészeti idealista Cesar áll, míg a másikon esküdt ellensége, a város polgármestere, Frank Cicero. 

A két fél között a vita arról folyik, hogy vajon felvállalják-e a jövőt, és megújuló anyagokból építsenek-e utópiát, vagy a korrupcióval és hatalomközvetítéssel teli, üzletszerű újjáépítési stratégiát válasszák, a két fél között ugyanakkor ott van a polgármester lánya, Julia, aki igyekszik megtalálni a helyét ebben a társadalomban.

A vetítés előtt Coppola egyfajta küldetésnyilatkozatot tett a közönség felé, mint írja: “Ha egy gondolatot hagyhatnék Önöknek, miután megnézték az új filmemet, az ez lenne: Alapítóink király nélküli forradalmi kormányzásukhoz alkotmányt, római jogot és szenátust kölcsönöztek, így az amerikai történelem sem zajlott volna le, sem úgy nem lehetett volna sikeres, ahogyan sikerült, anélkül, hogy a klasszikus tanulás ne vezérelte volna.”

Premierdátumot ugyanakkor egyelőre továbbra sem kapott a Megalopolis, a közeljövőben várhatóan azonban több értesülést is kapunk majd erről. A film főszerepeiben Dustin Hoffman, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Adam Driver, Jon Voight és Aubrey Plaza lesznek láthatók.