Ezért gyűlölték volna az új trilógiáját a rajongók Lucas szerint, és lehet, hogy igaza van

Ha úgy gondolod, hogy a Star Wars-univerzum legérdekesebb részlete az Erő tudományos-fantasztikus magyarázata, akkor valószínűleg szeretted volna, ahogy George Lucas eredetileg elképzelte a 7-9. részt. Ha viszont nem… akkor lehet, hogy nem tetszett volna.

Amióta Disney felvásárolta a Star Warst, és minden évben egy újabb filmmel jelentkezik, a régi rajongók egy keménymagja egyre inkább kíváncsi arra, hogy Lucas mit művelt volna a 7., 8. és 9. epizódokkal – mert abban biztosak, hogy nem ezt. Pár megjegyzésnek köszönhetően most kiderült, hogy Lucas milyen irányba vitte volna a következő filmeket – köszönhetően James Cameron James Cameron's Story of Science Fiction című sorozatának.

Livio Ramondelli illusztrátor, aki a sorozat kísérőkönyvében működött közre, két idézetet osztott meg Twitterén a rendezőtől – amiből kiderül, hogy a Lucas-féle filmekben sokkal nagyobb szerepet kapott volna maga az Erő – és hogy pontosan honnan is ered. A filmek a „mikrobiotikus” világba vittek volna el minket, ahol a rendező által ’Whills’-nek keresztelt lények élnek, és akik teljesen más módon működnek, mint az ember. Lucas a másik megjegyzésében arra is kitért, hogy ha meg is csinálta volna a filmeket, a rajongók egy része biztos utált volna – ahogy tették azt például a Star Wars I. rész - Baljós árnyakkal, de akkor legalább a történet az elejétől a végéig úgy valósult volna meg, ahogy ő elképzelte.

A rendező megjegyzéseiből kitűnik, hogy némileg csalódott amiatt, hogy a rajongók nem fogadták kitörő örömmel az előzmény-trilógiát, de ennek ellenére úgy valósította volna meg a készülő filmeket, ahogy elképzelte. És ha a középpontban tényleg a Whills nevű lények álltak volna, attól még biztos feltűntek volna a filmekben Jedik, Sithek, fénykardok és emberek.

Ha már a dolog szóba került – lehet, hogy a Disney végül úgy dönt, hogy Lucas megvalósíthatja az elképzelését, mondjuk képregény formájában, hogy legalább így szülessen meg – vagy sosem tudjuk meg, hogy mi lett volna a Star Wars atyjának eredeti elképzelése a történet befejezéséről.