A 2004-es Szerelmünk lapjai indította be igazán Ryan Gosling és Rachel McAdams karrierjét is. Nehéz is lenne ma már másokkal elképzelni ezt a remek romantikus drámát. Pedig évekkel a film tényleges elkészülte előtt még egészen más színészekben gondolkoztak. Noah szerepét ugyanis először George Clooney-nak ajánlották fel.

Erről George Clooney mesélt nemrég egy interjú során, amelyben azt is kifejtette, hogy végül miért is nem vállalta el a szerepet. A film története egy idősek otthonában kezdődik, ahol egy úr minden nap elmesél egy szerelmes történetet az egyik bent lakó hölgynek. Ez a történet Noah-ról és Allie-ről szól, akik szerelmesek egymásba, de a társadalmi különbségek miatt kapcsolatuk sokáig nem teljesedhet ki.

A Szerelmünk lapjaiban ugyanazt a karaktert – Noah-t – két színésznek is el kellett játszania, mivel fiatal és idősebb korában is láthatjuk őt. Az eredeti elképzelések szerint a fiatal Noah-t George Clooney játszotta volna, míg az időset Paul Newman. Csakhogy mikor a lehetőséget fontolgatták, a két színész leült egymással beszélgetni. Ekkor döbbentek rá, hogy tulajdonképpen a legkevésbé sem hasonlítanak egymásra, így nem tudták elképzelni, hogy párosukkal a film hiteles lehet. Végül ezért dobták vissza a felkésért, amely évekkel később Ryan Goslingnál és James Garnernél kötött ki.

Az interjú apropója egyébként George Clooney következő filmje, a Az éjféli égbolt volt. Ebben ugyanis hasonló felállásban szerepel majd a színész, csak épp fordítva. Ő alakítja majd Augustine-t idősebb korában, míg a fiatal Augustine-t Ethan Peck játssza majd el.