Szinte alig lehet ráismerni majd Adam Driverre a Michael Mann rendezésében készülő Ferrari életrajzi drámában, amelyhez végre megérkezett az első előzetes.

A film cselekménye 1957-ben játszódik, a hírhedtté vált Mille Miglia verseny előtt, amely során Alfonso de Portago Ferrari versenyautójának kereke defektet kapott, az autó kisodródott, de Portago és kilenc néző pedig szörnyethalt a baleset következtében. A történtekért magát Ferrarit és a gumiabroncsgyártót emberöléssel vádolták, a vádakat azonban a későbbiekben ejtették.

Driver pályafutása egyik legátütőbb alakítására készül a filmben, amelyért jó eséllyel akár még Oscar-díj jelölést kaphat. A Ferrari ráadásul parádés szereposztást kapott, a további szerepekben ugyanis érkezik Penélope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey, Jack O'Connell, Sarah Gadon és Valentina Bellè.

Miközben Hollywoodban jelenleg is zajlik a színész és írósztrájk, Mann elmondta, hogy rendkívül büszke arra, hogy a film nem kötődik egyetlen egy nagy stúdióhoz sem. “A film eredete, a forgatókönyv és a film tartalma, amit láttak, nem illik bele abba a fajta filmbe, amelyet a hagyományos stúdiórendszer felkarolna. Igazán helyénvaló, hogy ez egy független film, amelyet a Neon, egy nagyon független forgalmazó forgalmaz” - nyilatkozta a rendező a Variety magazinnak.

A Ferrari a tervek szerint idén decemberben érkezik a hazai mozikba.

71 Ferrari  (2023)

akció | dráma | életrajzi | történelmi

1957 nyarán a Forma–1 világa virágzott, de a legendás egykori versenyző, Enzo Ferrari mély válsággal nézett szembe. A gyár, amelyet ő és felesége, Laura egy évtizeddel... több»