Film készült a Harry Potter meggyilkolt színészéről, itt az előzetes

A Harry Potter és a félvér herceg színésze, Robert Knox gyilkosság áldozata lett. Róla szól a (K)nox: The Rob Knox Story című dokumentumfilm, melyhez megérkezett az előzetes.

A színész halála lesz a (K)nox: The Rob Knox Story című dokumentumfilm középpontjában, amelyet a Woodcut International készített és forgalmaz világszerte. A filmben a családdal, a barátokkal és a filmes közösség tagjaival készült interjúk is láthatók lesznek. A dokumentumfilmben a Harry Potter franchise színészei közül Tom Felton (Draco Malfoy) és Jim Broadbent (Slughorn professzor) is feltűnik majd.

A dokut Aaron Truss rendezi, a producere pedig Nick Kenton és a Rob Knox Alapítvány, amely Knox tiszteletére jött létre halála után. "A késeléses bűnesetek, különösen az Egyesült Királyságban gyakoriabbak, mint valaha, ezért reméljük, hogy ez a film hatással lesz az emberek hozzáállására ehhez a szörnyűségez" - írja az alapítvány.

A dokumentumfilm a Harry Potter sztárjának életét és halálát járja körbe. Knoxot 2008 májusában gyilkolták meg Délkelet-Londonban, miközben beavatkozott egy harcba, hogy megvédje öccsét egy két késsel felfegyverzett férfitól. Mindössze 18 éves volt, amikor meggyilkolták.

A Harry Potter franchise-ban játszott szerepén kívül Knox számos produkcióban szerepelt, egyebek mellett a Keira Knightley, Mads Mikkelsen, Clive Owen és Stellan Skarsgård nevével fémjelzett Artúr király ban is láthattuk.  Halála előtt aláírt a hetedik Harry Potter-filmhez, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. részhez.

dokumentum | krimi

A Harry Potter franchise színészét, Robert Knoxot megkéselték, miután megpróbálta megvédeni az utcán a fivérét. A dokumentumfilm az ő életét és a halálát járja körbe,... több»