Nem sok olyan sorozat van, ami egyszerre (!)  rendelkezik 99 százalékos kritikusi és 90 százalék fölötti (pontosan 93) nézői pontszámmal a Rotten Tomatoes oldalán! A 2022-ben debütált A mackó ilyen.

A sorozat 1.évada 10 Emmy-díjat nyert, többek között a Kiváló komédia és a Kiváló forgatókönyvíró kategóriában. A 2. évad a Golden Globe-ot a legjobb televíziós sorozat, musical vagy vígjáték kategóriában nyerte el, a főszereplőknek járó szobrocskákat pedig White és Edebiri zsebelhették be.

Az első évad jelenleg konkrétan 100 százalékos értékeléssel rendelkezik, míg a második 99-essel. Ez a mai sorozatdömpingben nagyon nagy dicséret! Talán ennek is köszönhető, hogy több forrás is megerősítette: A mackó visszatér, ráadásul több mint valószínű, hogy nem csak egy harmadik, de egy negyedik évaddal is!

A negyedik évadot illetően azonban az FX szóvivői még nem nyilatkoztak, így egyelőre ezt érdemes fenntartásokkal kezelni. A harmadik fejezetnek azonban már egészen biztosan örülhetünk, hiszen tavaly novemberben erősítették meg a hírt hivatalosan.

Akkor lesz 4. évad vagy sem?

A chicagói helyi csatornákon a múlt héten kezdtek el pletykálni arról, hogy A mackó a 3. évadon túl további évadot is forgatna.

Ez pedig azonnal felvetette azokat a találgatásokat is, miszerint ez a negyedik évad lehet-e a népszerű éttermi komédia utolsó fejezete...? Hasonló történt ugyanis egy másik elismert FX-vígjátéksorozattal, az Atlantaval, amely a 3. és 4. évad egymás utáni forgatása után ért véget.

A források szerint még semmi nem dőlt el, és akár egy 5. évad is lehetséges lehet. Arra, hogy a 3. és 4. évadot miért egymás után forgatják, a színészek beosztása az egyik magyarázat, mivel az Emmy-díjas Jeremy Allen White és Ayo Edebiri állítólag rengeteg filmes lehetőséget kapnak. White a Vaskaromban nyújtott alakításával például elég rendesen megalapozta jövőbeni pozícióját.

Mikor jön a 3. évad?

A 3. évad premierje júniusban lesz. Az FX sorozata itthon a Disney+ műsorkínálatában érhető el, ahol az első két évadot is megtalálod! 

A komédia harmadik évadának forgatása a múlt hónapban kezdődött. A chicagói rajongók már közzé is tettek néhány potenciálisan spoileres képet a sorozat forgatási helyszíneiről.

93 A mackó  (2022)

dráma | vígjáték

Egy fiatal séf az előkelő éttermek világából visszatér Chicagóba, hogy a családja szendvicsboltját vezesse. több»