Folytatódik az egyik legnagyobb sci-fi sorozat, de ne a Netflixen vagy a Prime-on keresd

Az elmúlt években a sci-fi, mint műfaj talán egy picit háttérbe szorult a nagy streaming szolgáltatóknál a horrorral vagy épp fantasyvel szemben. De persze ez nem jelenti azt, hogy ne akadt volna néhány említésre méltó újdonság. Ilyen volt a 2021-ben debütált Alapítvány is, amelyről talán csak azért nem hallottál, mert nem a Netflixen vagy az HBO Maxon futott, hanem az AppleTV+-on.

Ha sci-fi, akkor Isaac Asimov életműve egyszerűen megkerülhetetlen. Az Alapítvány ebből is magasan kiemelkedik. Olyan alapműről van szó, amelyről sokáig a Dűnéhez hasonlóan azt tartották, hogy egyszerűen lehetetlen megfelelő minőségben képernyőre vagy mozivászonra adaptálni. Hogy erre rácáfolt-e a sorozat vagy sem, arról lehet vitatkozni. Arról viszont nem, hogy egy olyan sci-firől van szó, amely nem való mindenkinek. Ezt jól mutatja, hogy a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól 71, a rajongóktól viszont csak 59 százalékot kapott, de itt, a Mafabon is 54 százalékkal középszerűnek tűnhet.

Az első évadot a kritikusok nagyon nagyra tartották és úgy tűnik, az AppleTV+ vezetősége is, akik berendelték a folytatást. Egyelőre kevés részlet ismert a második évadról, de abban biztosak lehetünk, hogy a premierre valamikor idén nyáron kerül majd sor.

A történet egyébként a Galaktikus Birodalomban játszódik, amelynek bukását egy matematikusokból álló csoport megjósolja. Ezért létrehoznak egy tervet, amellyel megakadályozhatják, hogy a birodalom bukása utáni káosz évtízezredek helyett csak egy évezredig tartson. Természetesen a birodalom vezetői nem nézik jó szemmel az ilyen jövendöléseket.

dráma | sci-fi

Isaac Asimov klasszikus regényfolyama nyomán. Egy tudósokból álló csoport egy új társadalmat készül létrehozni, miután sikerült megjósolni a Galaktikus Birodalom összeomlását. több»