George Clooney jóváhagyását adta Margot Robbie-nak és Ryan Goslingnak, hogy eljátsszák a szüleit az Ocean's eleven - Tripla vagy semmi készülő előzményfilmjében.

A Barbie sztárjainak bevonásán kívül nem sokat tudni a készülő Ocean's filmről. A pletykák azonban arról szólnak, hogy Robbie és Gosling fogja alakítani Danny Ocean szüleit.

Jay Roach rendezi az előzményfilmet, a forgatókönyvet pedig Carrie Solomon írja. Míg Clooney 2000-es évek eleji trilógiája Las Vegasban játszódott, akárcsak az eredeti, 1960-as film a Rat Pack főszereplésével, addig az új előzményfilm várhatóan az 1960-as évek Európájában játszódik majd.

"Margot Robbie lesz az anyám? Mindig is így gondoltam. Ryan Gosling pedig az apám, és ha belegondolsz, van értelme. Valóban" - mondta Clooney a Variety-nek a The Boys in the Boat premierjén.

A Daniel James Brown 2013-as könyve alapján készült, Clooney által rendezett The Boys in the Boat a Washingtoni Egyetem csapatának igaz történetét és az 1936-os berlini olimpián való részvételig vezető útjukat meséli el. A sportág által megkövetelt csapatmunka inspirálta Clooney-t a film elkészítésére:

"Kilenc srácra van szükség, akik mindannyian pontosan úgy működnek, ahogyan kell, ami nekem tetszik. Tetszik a gondolat, hogy együtt kell lennünk".

A legtöbb színésznek, valamint Clooney-nak a film előtt nem volt tapasztalata az evezésben. A forgatás előtt hónapokig edzettek.

"Azt mondták, hogy nehéz lesz. Sokkal nehezebb is volt. Hazudtak nekünk" - mondta a Variety-nek Callum Turner, aki a filmben Joe Rantz szerepét játssza - "Az evezést úgy éreztük, mintha az volna a főállásunk, a film pedig olyan volt, mint egy mellékállás" - tette hozzá a színész.

De az evezés megtanulása csak az első kihívás volt, mivel a versenyjelenetek kamerába rögzítése újabb akadályokat jelentett.

"Pokoli volt" - mondta Clooney a versenyjelenetek forgatásáról - "Nem csak kilenc volt belőlük. Nyolc másik hajó is volt, szóval ez nagyon sok volt. De mindannyian nagyszerű munkát végeztek, és tényleg fantasztikusak voltak".

A The Boys in the Boat december 17-én kerül a mozikba.

dráma | életrajzi | sportfilm

A The Boys in the Boat egy sportdráma, amely Daniel James Brown bestsellere alapján készült. A George Clooney által rendezett film az 1936-os berlini nyári olimpián aranyéremért... több»