A 7 legjobb új film, amit CSAK a mozikban láthatsz májusban

A tavasz utolsó hónapja elég erős lesz a mozikban! Olyan filmek érkeznek, mint A kaszkadőr, a legújabb Garfield remek szinkronhangokkal vagy az Anyai ösztön!

Utóbbiban Anne Hathaway és Jessica Chastain, a 30-40es korosztály kiemelkedő színésznői végre egy filmben lesznek láthatóak! Ha valamiért, hát ezért igazán megéri mozijegyet váltani! A színésznők bármelyike egyedül is elvisz a hátán egy filmet, így kíváncsiak vagyunk, vajon milyen, ha egyszerre játszanak ugyanabban a projektben! 

Visszatér a Majmok bolygója is a következő fejezettel, érkezik Ryan Reynolds legújabb kedves vígjátéka és végre bezúz a mozikba a Mad Max sztorija, ezúttal Anya Taylor-Joy-jal a főszerepben, aki nem mást alakít, mint Imperator Furiosát! Wáó!

Szóval, mozizásra fel, filmfanok! Aztán írjátok meg bátran a véleményeteket a filmek mafab adatlapjánál!

#7

45 A kaszkadőr  (2024)

(15) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson),... több»

Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul? A való életben is kaszkadőr David Leitch, olyan kasszasikerek rendezője, mint A gyilkos járat, a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és olyan sikerek producere, mint a John Wick, a Senki és a Vérapó, most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ezt a fergeteges, dinamikus, sztároktól hemzsegő akcióthrillert, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz. Az Oscar-jelölt Ryan Gosling (Barbie, Kaliforniai álom, Drive - Gázt!) alakítja Colt Seaverst, a viharvert kaszkadőrt, aki egy éve otthagyta a szakmát, hogy a testi és lelki felépülésére koncentráljon. Most visszahívják egy gigantikus költségvetésű hollywoodi filmbe, amit az exe, Jody Moreno rendez, akit az Arany Glóbusz-díjas Emily Blunt (Oppenheimer, A Quiet Place a Hang nélkül filmek, Sicario) játszik. Ám a produkció sztárja, Tom Ryder (az Arany Glóbusz-díjas Aaron Taylor-Johnson; A gyilkos járat) eltűnik, és miközben a film könyörtelen producere (az Emmy-díjas Hannah Waddingham; Ted Lasso) megpróbálja a sztár eltűnését titokban tartani a stúdió és a sajtó előtt, Colt megcsinálja a film legelképesztőbb mutatványait, miközben igyekszik (mérsékelt sikerrel) visszalopni magát Jody kegyeibe. Ám ahogy a sztár eltűnésének rejtélye egyre mélyül, Colt egy olyan vészjósló bűntény kelepcéjében találja magát, amely egy bármilyen kaszkadőrmutatványnál veszélyesebb szakadék felé sodorja hősünket… / Május 2-től a mozikban.
#6

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét. / Május 9-től a mozikban.
#5

horror

Mozikban

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli... több»

Maya és Ryan (Madelaine Petsch és Froy Gutierrez) a nő új munkája miatt Oregonba utazik, időközben pedig megállnak egy elhagyatott nyaralóhelynél. Ezen az ismeretlen helyen három maszkos idegen tör rájuk, akik látszólag indíték nélkül tartják rettegésben a fiatal párt. Az indítékokra fény derül a filmtrilógia folytatásaiban. / Május 16-tól a mozikban.
#4

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»

A Képzeletbeli barátok egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel… A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. A csodásan egyedi karakterek hangjait az eredetiben többek között olyan színészek adják, mint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell. Az elbűvölő családi filmet írta és rendezte John Krasinski. / Május 16-tól a mozikban.
#3

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron. A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja. / Május 23-tól a mozikban.
#2

68 Garfield  (2024)

(5)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Mindenki kedvence visszatér. Garfield a legtöbbek számára arról ismerős, hogy imád lustálkodni, és hogy kedvenc étele a lasagne. Az örökké morcos, hétfőket mindennél jobban... több»

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy. Mégis úgy alakul, hogy ő és hű társa, a macska legjobb barátja, Ubul kénytelenek kalandos vándorútra indulni. Igen, és ez egy olyan kaland lesz, ahol néha gyalogolni, esetleg futni kell, ráadásul nem készíti egy gondos gazda naponta négyszer-ötször a tálba a következő kiadós étkezést. Garfield most is nagyon vicces és nagyon garfieldes. Az új nagy kaland gyereknek és felnőtteknek is egyformán mókás, poénos és játékos animációs film! / Május 30-tól a mozikban, olyan szinkronhangokkal, mint Chris Pratt vagy Snoop Dogg!!
#1

NA Anyai ösztön  (2024)

(4)

dráma | thriller

A két legjobb barátnő és szomszéd Alice (Jessica Chastain) és Céline (Anne Hathaway) látszólag idilli életet élnek tökéletes harmóniában. Ezt azonban egy tragikus baleset... több»

Az 1960-as évek elején Alice és Celine, két legjobb barátnő, egyben szomszéd, idillikus, képes magazinba illő életet él precízen nyírt pázsittal, sikeres férjjel és azonos korú fiúgyermekkel. A harmóniának azonban egyszeriben véget vet egy tragikus baleset. Bűntudat, gyanakvás és nyugtalanság kezdi fellazítani a testvéri szintű köteléket a két nő között, míg végül a pszichológiai hadviselés előhívja belőlük anyai ösztönük sötét oldalát. / Május 30-tól a mozikban.