Mindenki kedvence visszatér. Garfield a legtöbbek számára arról ismerős, hogy imád lustálkodni, és hogy kedvenc étele a lasagne. Az örökké morcos, hétfőket mindennél jobban utáló cica azonban új kalandokba keveredik, amely során új társakra is talál. Az Eszeveszett birodalom és a… Több

64 Garfield (2024)
A Columbia Pictures és az Alcon Entertainment (utóbbi: első animációs filmje) elhozta nekünk a 2024-es évek egyik legkövérebb lasagne kedvelő, és a hétfőt gyűlölő macskánk első 3D-s animációs filmjét, ami elsőre gyenge, s egy eredettörténet is egyben. Miután Garfield apja itt hagyja a kis főhőst, egy olasz étterembe megy, és Johnhoz érkezik, miközben egy olasz ételrendelést kért, közben évek teltek, és a főhős mai kinézetét láthatjuk. Egy olyan lehetetlen küldetést kell teljesíteni, ahol a bika szerelmét kell elhozni egy bikának, miután kirúgták őt az elektromos kerítéssel zárt Laktóz Farmból, amit egy nagy darab bika segítségével irányít. A filmben feltűnik a gonosz perzsacicus, később apját elrabolta a gonosz cicus, ami a végén a kötélbe ragad, de később szemetet szed az utolsó percben. Az elmúlt években eddig csak a TV-ben és DVD-n találkozhattunk vele, de most ez az első olyan film, amit nem a 20th Century Studios, hanem a Sony forgalamzott. Láttam a filmet és... Nekem elsőre gyengére sikerült a film, de nekem kifejezetten vicces, és az animáció is jó (a klasszikus 1988-assal ellentétben), de azt kell mondjam, hogy csalódott voltam a hangja (főleg a magyar) miatt. A többivel nincs bajom, de ez eléggé gyenge Rosszfiúk koppintás (de valójában nem az). Egyszer nézhető, de így már nevetségesen fájdalmas és unalmas, de elsőre akciódúsan vicces is.
Garfield, a világ legnépszerűbb macskája hosszú kihagyás után tért vissza a mozikba. A lusta szőrgombóc persze eddig sem volt tétlen: ahogy 1978 óta folyamatosan, az eltelt időben is jelentek meg képregények, valamint rajzfilmsorozatok, rajzfilmek a ... Teljes kritika
Tegyük fel, hogy nagy Superman rajongó vagy, és meghallod, hogy egy új filmet csinálnak a kedvenc karaktereddel. Tűkön ülsz, de aztán megtudod, hogy a film arról fog szólni, hogy Superman maja gyöngyöket keres Közép-Amerikában egy dzsungeles kincsvadászat alatt, egy régi sulis társával. Na, kb. így éreztem magam a film alatt. Ez nem egy Garfield-történet volt, semmi értelme sem volt ennek a karakternek egy ilyen sztorit adni, és hősünk releváns dolgot nem is tanult a történet alatt. Egyszerűen csak egy nagyon rossz filmötlet nagyon gyenge megvalósítása ez. Garfield nem akcióhős, nem dinamikus, nem kalandor, ő az ellentéte ennek. Még csak úgy sem hangzott, mint az eredeti macsek. Miről szól ez? Garfield apjával, aki amúgy gyerekkorában otthagyta őt, egy nagy heist movie-ba csöppen, melyben apja egy régi ellensége tér vissza. Olcsó Csibefutam-jellegű film ez, totál humortalan és corporate szagú, rengeteg termékmegjelenítéssel. Tudom, nem én vagyok a célcsoport, de szeretem az animációs filmeket. Nem kéne felrónom, hogy egy viccen sem tudtam elmosolyodni sem, vagy, hogy a történet totál értelmetlen volt. De mégis annyira gyenge mese volt ez, hogy csodálom, hogy ezzel akarták a híres macsekot visszahozni a köztudatba.
Még repülőn, telóról nézős filmnek is kellemetlen volt. Garfield karaktere gyakorlatilag bárki mással behelyettesíthető lenne, és ugyanannyira működne a film. A készítők gyorsan belelapoztak egy Zseb-Garfieldba, összeanimáltak valami állatos vackot, jó lesz az a gyerekeknek, gyerünk ki cigizni. Valamelyik poénon elkuncogtam azért, de már nem emlékszem, mi volt az.
A film 309 519 438 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 139 681 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A magyar változatban hallható Till Attila szerepelt az élőszereplős Garfield filmekben is, melyekben a címszereplő hangját adta.