Közösség

Vélemény:

64 Garfield

(2024)

Nem karakterhez illő

kabel   2024.08.12 15:29
1

Tegyük fel, hogy nagy Superman rajongó vagy, és meghallod, hogy egy új filmet csinálnak a kedvenc karaktereddel. Tűkön ülsz, de aztán megtudod, hogy a film arról fog szólni, hogy Superman maja gyöngyöket keres Közép-Amerikában egy dzsungeles kincsvadászat alatt, egy régi sulis társával. Na, kb. így éreztem magam a film alatt. Ez nem egy Garfield-történet volt, semmi értelme sem volt ennek a karakternek egy ilyen sztorit adni, és hősünk releváns dolgot nem is tanult a történet alatt. Egyszerűen csak egy nagyon rossz filmötlet nagyon gyenge megvalósítása ez. Garfield nem akcióhős, nem dinamikus, nem kalandor, ő az ellentéte ennek. Még csak úgy sem hangzott, mint az eredeti macsek. Miről szól ez? Garfield apjával, aki amúgy gyerekkorában otthagyta őt, egy nagy heist movie-ba csöppen, melyben apja egy régi ellensége tér vissza. Olcsó Csibefutam-jellegű film ez, totál humortalan és corporate szagú, rengeteg termékmegjelenítéssel. Tudom, nem én vagyok a célcsoport, de szeretem az animációs filmeket. Nem kéne felrónom, hogy egy viccen sem tudtam elmosolyodni sem, vagy, hogy a történet totál értelmetlen volt. De mégis annyira gyenge mese volt ez, hogy csodálom, hogy ezzel akarták a híres macsekot visszahozni a köztudatba.