Gyászhír: Elhunyt Carol Speed, az Abby című kulthorror sztárjaA kép forrása: Alchetron

Carol Speed, aki a The Mack című kultikus blaxploitation filmben játszotta legemlékezetesebb szerepét, január 14-én halt meg az oklai Muskogee-ban, 76 éves korában. Halálhírét a színésznő családja az interneten közzétett közleményben tudatta a világgal, de a halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Carol Ann Bennett Stewart 1945. március 14-én született a kaliforniai Bakersfieldben. A San Jose City College-ba járt, majd ösztöndíjat kapott, és a San Franciscó-i American Conservatory Theaterben folytatta a tanulmányait. Innen költözött a nevadai Renóba, ahol az ismert popsztár, Bobbie Gentry háttérénekeseként dolgozott, mielőtt Hollywoodba ment, hogy szerencsét próbáljon.

Speed a hetvenes években számos blaxploitation-filmben játszott szerepeink köszönhetően tett szert népszerűségre, de áttörést az 1973-as The Mack című film hozta el a számára, amelyben a január elején elhunyt Max Julien barátnőjét játszotta. Ennek a sikernek köszönhette, hogy később a televíziózásban is sikereket ért el.

További ismert filmje az 1974-ben bemutatott Abby című horror volt, melyben a címszereplőt alakította, akit egy Eshu nevű ősi nigériai ördög szállt meg. A Warner beperelte az alkotókat, állításuk szerint ugyanis ellopták Az ördögűző című filmjének cselekményét. A pereskedés miatt az Abby-t kivonták a mozikból, de műfaj rajongóinak körében így is kultikus státuszra tett szert.

23 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Carol Speed

Carol Speed

szül. 1945. 03. 14. - elhunyt 2022. 01. 14.
Bakersfield, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Carol Ann Bennett Stewart 1945. március 14-én született a kaliforniai Bakersfieldben. A San Jose City College-ba járt, majd ösztöndíjat kapott, és a San Franciscó-i American Conservatory Theaterben folytatta a tanulmányait. Innen költözött a nevadai Renóba, ahol az ismert popsztár, Bobbie Gentry háttérénekeseként dolgozott, mielőtt... több»