Elhunyt a The Mack sztárja, Max Julien

88 éves korában elhunyt Max Julien színész.

Julien 1933. január elsején született Washingtonban. Színészi karrierjét a New York-i Off-Broadway színpadán. Első szerepe a Shakespeare-In-The-Park című darabban volt látható, az 1968-ban megjelent Uptight című filmben látható alakításáért pedig hatalmas szakmai elismerésben részesült.

Legismertebb filmje, a The Mack, amelyet a mai napig megkerülhetetlen alkotásként tartanak számon. A filmben Julien alakította "Goldie-t", egy ambiciózus fiatal oaklandi stricit, aki a börtönből való szabadulása után szembeszáll a korrupt zsarukkal és drogdílerekkel.

Max Julien további ismert alakításai a Kábulat, az 1966-os The Black Klansman, illetve az American Pimp című filmekben.

“Elhunyt drága barátom, egy hihetetlenül tehetséges színész, író, akit szellemi vezetőként tiszteltem. Az egyik legkedvesebb ember volt mindazok számára, akik ismerték őt” - írja Russell Simmons producer.

A színészt felesége, Arabella Chavers gyászolja.

Nyugodjék békében!

#1
Max Julien

Max Julien

szül. 1933. 01. 01. - elhunyt 2022. 01. 01.
Washington, District of Columbia, Amerikai Egyesült Államok
Julien 1933. január elsején született Washingtonban. Színészi karrierjét a New York-i Off-Broadway színpadán. Első szerepe a Shakespeare-In-The-Park című darabban volt látható, az 1968-ban megjelent Uptight című filmben látható alakításáért pedig hatalmas szakmai elismerésben részesült. Legismertebb filmje, a The Mack, amelyet a... több»