A Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész premierje egyre közeledik. Ha valaki elfelejtette volna, a Paramount Pictures most egy teaser poszter bemutatásával emlékeztetett rá!

A soron következő Mission: Impossible kaland első plakátja az egyik legveszélyesebb mutatványra utal, amit Tom Cruise valaha is végrehajtott! Ebben Cruise egy motorkerékpárral egyenesen egy szakadékba hajtott, és alig hat másodperce volt arra, hogy kinyissa az ejtőernyőjét. Ha ezt nem tette volna meg, akár meg is halhatott volna.

Mit tudunk eddig a filmről?

Az eredeti címén 'Mission: Impossible - Dead Reckoning' cselekményének részletei egyelőre nem ismertek. Christopher McQuarrie rendező azonban az Empire magazinnak adott interjújában elárult néhány részletet. Többek között utalt a címre és annak kapcsolatára a produkcióban ábrázolt eseményekkel. 

A "dead reckoning" kifejezés szabad fordításban azt jelenti, hogy "holtpontra számítás/halott számítás/holtomiglag-holtodiglan" - szövegkörnyezettől függően. Ez az a folyamat, amikor valaki nem tájékozódási pontok, csillagászati megfigyelések vagy elektronikus navigáció segítségével, hanem az irány és a megtett távolság becslésével számítja ki a helyzetét, különösen a tengeren. 

"Sok minden kiderül Ethan múltjából" - mondta a rendező - "A holtidőszámítás azt jelenti, hogy az ember kizárólag az utolsó ismert pozíciója alapján választ irányt, ami nemcsak Ethan, hanem számos más szereplő metaforájává válik."

Tom Cruise mellett, aki ismét Ethan Hunt szerepét játssza, a színészek közül Simon Pegg (Benji Dunn ügynökként), Rebecca Ferguson (Ilsa Faustként) és Ving Rhames (Luther Stickellként) is visszatérnek a szerepükbe. A főszereplőt kísértő múlt egyik szelleme Eugene Kittridge lesz, akit Henry Czerny alakít. 

Alább, pedig bepillanthatunk kicsit a kulisszák mögé! Ha esetleg eddig még nem láttad volna ezt a kis kedvcsinálót, itt az ideje!