Hasít a bukott horror a magyar Netflixen

A semmiből robbant be a magyarországi Netflix legnézettebb filmjei közé a 2015-ös amerikai természetfeletti horrorfilm, a Poltergeist - Kopogó szellem

A Poltergeist az 1982-es azonos című film remake-je, egyúttal a Poltergeist-franchise negyedik és egyben utolsó része. A film főbb szerepeit Sam Rockwell, Jared Harris, Rosemarie DeWitt és Nicholas Braun, alakítják. A történetben egy családot követhetünk nyomon, akik új otthonukba érkezve paranormális jelenségeket tapasztalnak.

A projektet 2008-ban jelentették be, de több probléma is akadt a produkció körül, és úgy tűnt, végleg a süllyesztőben végzi. 2012-ben aztán újra előkerült a fiókból, akkor az 1982-es film remake-jeként emlegették, és 2013-ban végül megkezdődhetett a forgatás.

A Poltergeist 2015. május 22-én került a mozikba a 20th Century Fox és a Metro-Goldwyn-Mayer forgalmazásában, de elég lehangoló kritikai fogadtatásban részesült. A kritikusok kifogásolták a jump scare-ek túlzott használatát, a forgatókönyvet és a CGI-t, anyagilag viszont viszonylag jól teljesített: 35 millió dolláros költségvetése mellett világszerte több mint 95 millió dolláros bevételt hozott, de a nézők még a kritikusoknál is jobban lehúzták a filmet.

Erről árulkodik az is, hogy a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 31 százalékos értékelést kapott 134 kritika alapján az újságíróktól, míg a nézőktől mindössze 22 százalékot. A Poltergeist a Mafabon a hazai nézők értékelése alapján 58 százalékon áll.

A film most újra a figyelem középpontjába került, ugyanis április 1-jén felkerült a Netflixre, és jelenleg is a 10 legnézettebb produkció közt szerepel a streaming szolgáltató hazai nézettségi listáján.

Ha kíváncsi vagy a filmre, ide kattintva látogass el a mafabos adatlapjára, és a ‘Lejátszás a Netflixen’ mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

horror | thriller

A legendás Sam Raimi és Gil Kenan új életet lehelnek a klasszikus történetbe. Egy kertvárosi család házát megszállják a dühös szellemek, akik rettenetes veszélyt jelentenek... több»