64 Határeset  (2018)

Hamarosan a mozikban Ali Abbasi filmje, melynek premierje kapcsán 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban az idei év talán legeredetibbnek ígérkező filmje, a Határeset, melyben egyszerre keverednek a fantasyk, a romantikus filmek és a thrillerek elemei. A film rendezői székét Ali Abbasi foglalhatta el (Shelley, Határeset), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Eero Milonoff, Eva Melander, Viktor Åkerblom-Nilsson, Matti Boustedt, Jörgen Thorsson, Andreas Kundler és Joakim Olsson. A forgatókönyvet John Ajvide Lindqvist, Ali Abbasi és Isabella Eklöf szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Bár a Határeset Ali Abbasi mindössze második egészestés filmje, a rendezőt eddig rövid pályája során a világ legnívósabb fesztiváljain jelöltéki díjakra, egyebek mellett Münchenben, Berlinben és Cannes-ban, de Shelley című 2016-os alkotásáért debütáló filmesként jelölték a skandináv Oscarnak nevezett Bodil-díjra is.
  • A mondák, melyek szerint a trollok félnek a fénytől és a vihartól skandináv pogányságból eredeztethetők.
  • A film alapjául Ajvide Lindqvist azonos című rövid elbeszélése szolgált, mely a "Let the Old Dreams Die" című antológiakötetében jelent meg.
  • Svédország hivatalos jelöltje a 91. Oscar-gálára a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában.
  • A cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard válogatásának fődíját nyerte.

Hazai premierdátum: 2018.10.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: