Pierce Brosnan második világháborús veteránt alakít majd a Sky Cinema égisze alatt készült The Last Rifleman című filmben.

Brosnan a 92 éves Artie Crawfordot formálja meg a történetben, a most megjelent fotó alapján pedig szinte rá sem lehet ismerni a színészre a sminknek és testprotéziseknek köszönhetően.

A Terry Loane rendezésében készült projekt 12 millió fontos költségvetésből készült, a történet pedig Bernard Jordan igaz történetén alapul, aki a királyi haditengerészet egykori hadnagyaként szolgált, 2014-ben, 89 éves korában pedig megszökött az idősek otthonából, hogy részt vegyen a normandiai partraszállás 75. évfordulója alkalmából megrendezett megemlékezésen.

Jordan az otthon dolgozóinak azt mondta, csupán leugrik a sarki boltba, helyette viszont a brightoni vasútállomás felé vette az irányt, majd felszállt a Portsmouthba tartó vonatra, később pedig a Caenbe tartó kompra. 

Több száz másik veteránnal együtt sikerült részt vennie az eseményeken, hogy megemlékezzen azokról, akik életüket vesztették, a későbbiekben azonban átfogó keresés szerveződött a megtalálására.

Bernie a következő év januárjában hunyt el - és alig egy héttel később gyermekkori szerelme, Irene is meghalt. 

A The Last Rifleman főszerepeiben Pierce Brosnan mellett Jürgen Prochnow, John Amos, Clémence Poésy, Claire Rafferty, Desmond Eastwood és Maggie Cronin lesznek láthatók.