Új vígjátékkal jelentkezett Demi Moore és Ed Helms. A Hivatali eltávozás egy balul sikerült csapat(le)építő tréningről szól, melyben főhőseinknek mindent el kell követniük a túlélés érdekében.

Az ehető evőeszközöket gyártó cégvezető, az egocentrikus és megalomán Lucy (Demi Moore) úgy érzi, ideje kicsit összekovácsolni az irodai dolgozókat, aminek a legjobb módja egy minőségi és profin kivitelezett csapatépítő nap Új-Mexikó mesés hegyvidékén. Amikor a csapat leereszkedik egy felfedezetlen barlangba a kissé eszelős túravezető (Ed Helms) irányításával, az addig sem felhőtlen túra katasztrofális fordulatot vesz. A csoport bent ragad a barlangban, ahol aztán kezdetét veszi az igazi csapat építés, vagyis inkább leépítés… Amikor az első alkalmazott az életét veszti, és a kijutás egyre kilátástalanabbnak tűnik, a csapatnak nehéz döntést kell meghoznia. És ez még csak a kezdet!

A produkciót Sam Bain forgatókönyve alapján Patrick Brice rendezte (Creep, The Overnight), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Demi Moore, Ed HelmsNasim Pedrad, Isiah Whitlock, Jr., Dan Bakkedahl és Karan Soni alakítják.

5  tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Britney Spears is elvállat egy kisebb cameót a filmben (csak a hangja hallható), de az alkotók egész végig titokban tartották a dolgot, így a film főszereplői is csak a Hivatali eltávozás világpremierjén, a Sundance Filmfesztiválon szembesültek vele.
  • A Hivatali eltávozás forgatása 2018 júniusában kezdődött meg Santa Fe-ben, Új-Mexikóban.
  • A film női főszerepét eredetileg Sharon Stone alakította volna. A színésznő már le is szerződött a produkcióhoz, de végül mégsem tudta vállalni a forgatást. Ekkor lépett a helyére Demi Moore.
  • A Hivatali eltávozás világpremierje a Sundance Filmfesztiválon volt 2019. január 29-én.
  • A Hivatali eltávozás nem győzte meg a kritikusokat. A film a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 48 szemlézett cikket követően jelenleg 27 százalékon áll (2019. december).

Hazai premierdátum: 2020.01.16.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

horror | vígjáték

Egy környezetbarát evőeszközök gyártására koncentráló cég mindenre elszánt elnöke, Lucy (Demi Moore) a csapatszellem erősítése céljából egy új-mexikói csapatépítő... több»