Jamie Foxx 'komolytalannak' nevezte az ellene indított pert, tagadja a vádakat

Jamie Foxx reagált a szerdán New Yorkban benyújtott keresetre, amelyben egy állítólag 2015-ben történt szexuális zaklatással vádolják.

"Az állítólagos incidens soha nem történt meg. Ez a személy 2020-ban egy majdnem ugyanilyen pert indított Brooklynban. Azt az ügyet nem sokkal később elutasították" - közölte Foxx szóvivője csütörtökön.

"Az állítások ma sem életképesebbek, mint akkor voltak. Biztosak vagyunk benne, hogy ismét el fogják utasítani őket. És amint ez megtörténik, Foxx úrnak szándékában áll rosszhiszeműség miatt pert indítani ez ellen a személy ellen és az ügyvédei ellen is, amiért újra benyújtották ezt a komolytalan keresetet."

A perben azzal vádolják az 55 éves Oscar-díjas színészt, hogy a felperest több módon is kéretlenül fogdosta. Először "csak" a derekát érintette meg, majd a felsője alá nyúlt, konkrétan a melleit markolászta, majd a nőt akarata ellenére a Catch NYC & Roof tetőteraszának egy félreeső részébe vonszolta, ahol a felperes testének más területeit is megérintette.

Az ügyet a New York-i felnőtt túlélőkről szóló törvény (Adult Survivors Act) alapján nyújtották be, amely egyéves határidőt biztosít a szexuális zaklatás sértettjei számára a polgári jogi igények benyújtására, függetlenül az elévülési időtől.

Ez az időablak csütörtökön zárul le, és ez a szexuális támadások miatt indított perek tömegét eredményezte. 

A kereset szerint a szóban forgó incidens akkor kezdődött, amikor a felperes egyik barátja fényképet kért Foxxtól. A kereset szerint Foxx "akkoriban részegnek tűnt", és azt mondta, hogy a felperes úgy néz ki, mint Gabrielle Union, és megdicsérte "szupermodell testét" és az illatát.

Amikor Foxx fokozta az állítólagos fizikai bántalmazást, a bírósági papírok szerint a felperes megpróbált elmenekülni. Az állítólagos támadás végül akkor állt le, amikor a felperes barátja a segítségére sietett. A felperes azt állítja, hogy orvosi kezelésre szorult, és fizikai valamint érzelmi sérelmeket szenvedett el szexuális támadás, bántalmazás, erőszak és testi sértés következtében.

A kereset megnevezi Foxxot és a Catchot, valamint annak alkalmazottait, és kártérítést, valamint büntető kártérítést követel. Foxx képviselői nem kommentálták a pert.