Úgy volt, hogy lesz egy Bruce Almighty-film (magyarul A minden6ó) Brucifer címmel, amelyben Jim Carrey megkapja a Sátán erejét!

A SYFY Wire szerint a film Bruce Nolan tévériportert (akit Carey alakít) követte volna, amikor is a dolgok drasztikus fordulatot vettek volna, mivel az első filmben Isten képességeit kapta. Mark O'Keefe forgatókönyvíró a következőket nyilatkozta: "Ezek lényegében Jób megpróbáltatásai lettek volna. A világ nem az ő útját járta, mióta ő lett Isten. Egy ideig minden nagyszerű volt; megnősült, aztán minden darabokra hullott. Ismét megkérdőjelezett mindent, majd más megoldást kapott a dolgok megoldására".

Végül Bruce megkapta volna a Sátán erejét, aminek köszönhetően feltámasztotta volna az eredeti film egyik legkedveltebb karakterét, a Jennifer Aniston által alakított Grace-t. Bár a forgatókönyvírók vissza akarták hozni Bruce barátnőjét, Carey ragaszkodott hozzá, hogy Grace kezdetben rothadó holttestként térjen vissza.

Steve Koren, aki O'Keefe mellett dolgozta ki a történetet, elmondta: "Emlékszem, amikor felvetettük, ő [Carey] halálra röhögte magát. Mert azt akartuk, hogy Jennifer Anistonként térjen vissza. Azt mondta: 'Nem, előbb zombinak kell kinéznie, aztán majd újra gyönyörűvé tesszük'. Azt gondoltuk, hogy ez zseniális."

De mi lett végül az elvetélt folytatásból? A forgatókönyvírók atr mondták, hogy bár 2010 körül felvetették az ötletet a Universal Picturesnek, de nem sikerült összehozniuk a filmet.

Talán a 2007-es Evan, a minden6ó bukásának köszönhetően, amely 174 millió dolláros bevételt hozott, és alig-alig tudott nullszaldós lenni a 175 millió dolláros költségvetésével.

"Az [Carey] menedzsere akarta megcsinálni a Brucifert" - mondta Koren - "Bementünk és felajánlottuk, de nem igazán jött össze... Ez egy újabb óriási film lett volna, és nem hiszem, hogy meg akarták csinálni. Valamiért nem jött össze, de sok embernek tetszett, beleértve Jimet is".

Bár úgy tűnik, a Universal Picturesnek nem tetszett az ötlet, talán a streamingszolgáltatók korában Koren és O'Keefe a Brucifer-t átvihetné a kis képernyőre? Mit gondoltok?

80 A minden6ó  (2003)

dráma | fantasy | vígjáték

Bruce Nolan minden vágya, hogy hírolvasó lehessen a Buffalo városi televíziónál, végül mégis riválisára, Evan Baxterre esik a választás. Bruce dühében elveszíti a fejét egy... több»