Jön a Szemtől szemben 2, de nem biztos, hogy úgy, ahogy számítanál rá (előzetes)

A ’90-es évek derekán készült egy film, ami villámgyorsan belopta magát a rajongók szívébe és mára a legnagyobb kultfilmek táborát erősíti. Ez volt a Szemtől szemben, amelyben Al Pacino és Robert De Niro mellett olyan sztárok tűntek fel, mint Val Kilmer, Natalie Portman vagy Jon Voight.

A történet egy nyomozóról és egy bűnbanda fejéről szól. Utóbbi az évszázad rablását tervezgeti bandájával, hogy utána végre visszavonulhasson. Előbbi pedig egy korábbi rablásuk miatt már a sarkukban van. Mivel mind a nyomozó, mind a bandavezér a maga szakmája legjobbja, nem lehet tudni, hogy a végén ki nyer. A macska-egér játszámban aztán egy kölcsönös tiszteleten alapuló barátság szövődik köztük.

Bármennyire is zseniális film volt a Szemtől szemben (szerencsére) sosem készült belőle folytatás. Michael Mann, aki nem csak a forgatókönyvet írta, de a rendezői széket is elfoglalta, sosem ugrott neki egy folytatás elkészítésének. Egészen mostanáig.

Mint kiderült, idén nyáron megérkezik a Heat 2, de nem egészen úgy, ahogy azt sok rajongó várná. Ezúttal ugyanis egy regényről van szó, amit Michael Mann és Meg Gardiner közösen írt. A kötet egyszerre szolgál majd folytatásként és előzményként is, ugyanis az egyik cselekményszál 2002-ben, a másik pedig 1989-ben fut majd.

A regény a tervek szerint valamikor augusztusban kerül a könyvesboltok polcaira, azt viszont nem tudni, hogy készül-e belőle magyar fordítás és az mikor debütálhat.