A rajongók minden nap közelebb kerülnek ahhoz a valósághoz, hogy mostanáig még mindig nem készült el A nemzet aranya harmadik része.

A film rendezője, Jon Turteltaub kissé szúrósan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a Disney miért jegelte a projektet: „A stúdió úgy érzi, egyszerűen olyan filmeket akar elkészíteni, amelyek több pénzt hoznak. Azt gondolom, hogy tévednek.” A legtöbben alighanem egyetértenek a rendező szavaival, így továbbra is nem kevesen várnak Benjamin Gates legújabb kalandjára.

A karaktert megformáló Nicolas Cage azonban nem várt, hogy újra felkérést kapjon a szerepre, és saját maga vágott bele egy hasonló kalandba, miután vásárolt egy dinoszaurus koponyát, amelynek eredetisége erősen megkérdőjelezhető. A színész elmondta, hogy egy mítoszt kezdett el röviddel a vásárlás után követni, amely alighanem elvezethet a Szent Grál helyére.

Az Oscar-díjas színész tehát egyáltalán nem unatkozik a magánéletében sem, az utóbbi időben több filmben is felbukkant, azonban egyik sem hozott további áttörést karrierjében. Mindenesetre a rajongóknak alighanem jó lehet látni, hogy Cage lefoglalja magát a szabadidejében is.