Korhatáros lesz Margot Robbie Harley Quinn spin-offja

A stúdió nem feltétlenül a legfiatalabb nézőkre pályázik a készülődő képregény adaptációjukkal.

Margot Robbie (Suicide Squad - Öngyilkos osztag) jelenleg a Terminal című új filmje sajtókörútját teljesíti, melyen nem meglepő módon az újságírók előszeretettel faggatják a készülő Harley Quinn-film kapcsán. Így tett a  Collider munkatársa is, Robbie válaszából pedig gyakorlatilag címlapsztori lett az online filmes magazinok oldalain.

"Én vetettem fel egy R-korhatáros lánycsapat-film ötletét, melynek Harley is része, mert úgy voltam vele, hogy Harley-nak szüksége van barátokra. Harley imádja a társaságot, soha nem akarnám, hogy egy teljesen önálló filmet kapjon. Együtt kell lennie másokkal, egy lánybanda remek apropó erre. Nem sok olyan filmet láttam az utóbbi időben, melynek ez adta volna a gerincét, különösen nem az akciófilmek között. Nem volt könnyű, de addig mondogattam a stúdiónak, míg végül rábólintottak" - árulta el az Oscar-díjas színésznő.

Ezek alapján nem csak azt a következtetést vonhatjuk el, hogy látványában és nyelvezetében is egy keményebb filmre számíthatunk, de azt is, hogy a Warner az átlagosnál nagyobb beleszólást engedett Robbie-nak a projektbe. Ezt támasztják alá az interjú további részei is, melyben arról beszélt Harley Quinn megformálója, hogy nagyon eltökélt volt annak kapcsán, hogy női rendezőt találjanak a projekthez. A választás végül pedig az általa "legjobb" jelzővel illetett Cathy Yanra esett.

Bár a film történetről hivatalos forrásból még nem értesülhettünk, a pletykák szerint a sztori alapjául a Birds of Prey című képregény szolgál majd, melyben jelentős szerep jut Harley Quinn mellett Batgirlnek, Black Canarynak és Huntressnek is.

A Harley Quinn spin-off (Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)) várhatóan 2020-ban kerül majd a mozikba.