Leleplezve: Tudjuk, miről fog szólni a Star Wars: Obi-Wan

A mandalóri óta tudjuk, mekkora igény is van valójában a Star Wars sorozatokra. Az már a harmadik évadjára készül, míg egy másik nagyon várt sorozat, az Star Wars: Obi-Wan Kenobi egyelőre csak a premierjére. Erre a tervek szerint májusban kerül majd sor és összesen hat epizódot kapunk, amelyek történetéről most érdekes hírek érkeztek.

Két a Star Wars univerzummal foglalkozó magazin is arról írt, hogy már lehet tudni, nagyjából mi lesz a sorozat cselekménye. Az események tíz évvel a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja után fog játszódni és Obi-Wan egyik legfontosabb küldetését dolgozza fel.

Obi-Wan száműzetésben él a Tatooine-on, ahol távolról figyeli az ifjú Luke Skywalkert felcseperedni. Hogy ne sodorja veszélybe, nem léphet vele közvetlenül kapcsolatba, de idő közben a sors el is hívja a bolygóról. Luke ikertestvérét, Leiát ugyanis elrabolják és másik bolygóra hurcolják. Obi-Wan a nyomába ered és egy helyi kapcsolattartója segítségével kideríti, hogy hol tartják fogva.

Ám a Leia megmentésére irányuló küldetés a pletykák szerint csak a hatrészes sorozat egyik fejezete lesz, amely 2-3 epizódot ölelhet fel. Ugyanezen pletykák szerint a harmadik résztől Darth Vader is egyre nagyobb szerepet kap, sőt, tulajdonképpen ettől kezdve már körülötte bonyolódik majd igazán a történet.

Darth Vader nem csak részese lesz a sorozatnak, de egyenesen az egyik főszereplője is. Több visszaemlékezés is lesz, amelyben Obi-Wan és Anakin együtt harcolnak a Köztársaságért. Emellett megerősítették, hogy Obi-Wan és Darth Vader össze fog csapni a sorozatban, amit úgy írtak le, mint ékes bizonyítékát, hogy a mai technológiának köszönhetően a Star Wars már nem csak a mozivásznon, de a TV-ben is ugyanolyan grandiózus tud lenni.

Azt már régóta tudni, hogy Obi-Wan szerepében visszatér majd Ewan McGregor, de mostanra az is biztossá vált, hogy mellette újra láthatjuk majd Anakinként Hayden Christensent is. Rupert Friend, Sung Kang és Moses Ingram egy inkvizítorcsapat tagjait fogják alakítani, akik Obi-Wanra vadásznak. Leiát a hírek szerint Vivien Lyra Blair, míg Obi-Wan kapcsolatát Kumail Nanjiani játszhatja el.