10 nap anyu nélkül felér a földi pokollal!

Ariel Winograd filmje hatalmas meglepetés sikert aratott 2017-ben Argentinában. A vígjátékra közel másfél millió mozijegyet adtak el, és hetekig vezette a nézettségi és bevételi toplistákat. A 10 nap anyu nélkül-t Ludovic Bernard forgatta újra Franciaországban, a produkció pedig most a magyarországi közönség előtt is bizonyíthat!  

Antoine sikeres karriernek örvendhet, biztos állása van egy jól menő cégnél, ahol HR-esként dolgozik, és magabiztosan várja, hogy magasabb pozíciót, és ezzel együtt jobb fizetést kapjon. A férfinek vág az esze, és amit eltervez, azt véghez is viszi, de egy váratlan szituáció alaposan felforgatja rendezett hétköznapjait, arra pedig végképp nem volt felkészülve, hogy gyönyörű felesége okozza majd neki a legnagyobb problémát, amikor bejelenti, hogy néhány napot egyedül szeretne tölteni, távol mindentől, beleértve Antoine-t és a közös gyermekeiket is. Isabelle távozását hatalmas felfordulás követi, és bár csak 10 napról van szó, a férfi hamar rádöbben, hogy ehhez a feladathoz talán még ő is kevés lesz....

A produkciót Ludovic Bernard rendezte (Gyerekről egy szót se, Mi primera boda), míg a főbb szerepeket Héléna NoguerraFranck DuboscAure AtikaAlice DavidAlexis MichalikIlan Debrabant és Violette Guillon alakítják.

Íme tehát 5 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • "Azonnal beleszerettem a történetbe, mivel egyszerre találtam rendkívül viccesnek és érzelmesnek. Csupa olyan elemekből épül fel, melyekért rajongok a vígjátékokban" - árulta el a rendező, Ludovic Bernard
  • A 10 nap anyu nélkül az azonos című argentin kasszasiker vígjáték adaptációja. A produkcióra Romain Brémond és Daniel Preljocaj producerek figyeltek fel, és ajánlották a rendező, Ludovic Bernard figyelmébe.
  • Ludovic Bernard egy interjúban elmondta, hogy a film társírójával, Mathieu Oullion-nal alaposan átdolgozták az eredeti argentin változatot, hogy a történetet minél inkább a francia viszonyokhoz igazítsák.
  • A casting legnehezebb része az volt a rendező, Ludovic Bernard szerint, hogy megtalálják a megfelelő jelölteket a gyerekek szerepére. A direktor és a stáb több tucat gyermeket hallgatott meg kettőtől tizennégy éves korig, mire megszületett a végső döntés.
  • A rendező, Ludovic Bernard elmondta, hogy miután látta a film eredeti, argentin változatát, rögtön Franck Dubosc neve jutott az eszébe Antoine szerepe kapcsán. A direktor megkereste Dubosc-t, aki rábólintott a szerepre. 

Hazai premierdátum: 2020.02.27.