A Grincs (más néven Dr. Seuss' The Grinch) 2018-ban bemutatott amerikai számítógépes animációs karácsonyi vígjáték, amelyet Scott Mosier és Yarrow Cheney rendezett (előbbi rendezői debütálásában).

A népszerű sztori 3D animációs verziója mellett a dobogó következő két fokát a Válaszd a szerelmet! és a Ne merészelj eljönni a bát micvámra foglalja el.

Az Illumination által gyártott és a Universal Pictures által forgalmazott film Dr. Seuss 1957-ben megjelent How the Grinch Stole Christmas! című könyvének harmadik filmes adaptációja az 1966-os televíziós különkiadás és a 2000-es élőszereplős játékfilm után. A 2012-es Lorax után ez az Illumination második Dr. Seuss-filmadaptációja.

A filmben többek közt Benedict Cumberbatch, Rashida JonesAngela Lansbury (2022-ben bekövetkezett halála előtti utolsó szinkronszerepében) és Pharrell Williams, mint a film narrátora, szólaltatják meg a karaktereket. A cselekmény a Grincset és házi kutyáját, Maxet követi, akik azt tervezik, hogy megállítják Whoville karácsonyi ünnepét azzal, hogy ellopják a város összes díszét és ajándékát.

A film világszerte több mint 526 millió dolláros bevételt hozott, ezzel minden idők legtöbb bevételt hozó karácsonyi filmje lett, valamint a legtöbb bevételt hozó Dr. Seuss-filmadaptáció. Vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, akik dicsérték az animációt és az énekesi alakításokat (különösen Cumberbatch-től), de kritizálták a kreativitás hiányát.

A kasszasikerek és az otthoni médiából származó bevételek alapján a kilencedik helyre került a 2018-as "legértékesebb blockbusterek" listáján. 2018-ban ez volt a Universal második legjobban teljesítő filmje a Jurassic World: Bukott birodalom után.

75 A Grincs  (2018)

animáció | családi | fantasy | musical

A Grincs egymagában él barlangjában, egyedüli társa jámbor kutyája, Max. Grincs a legkülönfélébb találmányokkal rendezte be otthonát, csak hogy elkerülhesse az embereket,... több»