80 Feledés  (2013)

Joseph Kosinski rendező és Tom Cruise nem csak a két évvel ezelőtti Top Gun: Maverickben dolgoztak együtt, bő tíz évvel ezelőtt is volt már egy közös filmjük. A Feledés egy sci-fi akció-kalandfilm volt, amely bár a kritikusokat megosztotta, a kasszáknál akkor egész jól teljesített. Most pedig az HBO Maxon élheti reneszánszát.

A film 2077-ben játszódik, amikorra a Földet szinte teljesen elhagyták az emberek. Hatvan évvel korábban idegen civilizáció pusztította el a holdat, majd háborút indítottak az emberek ellen, de végül utóbbiak nyertek. Viszont a nukleáris háború teljesen lakhatatlanná tette a Földet, ezért a túlélők a Titánra menekültek. Csak néhány karbantartó maradt, akik még a megmaradt idegenekre vadásznak és a drónokat javítják.

Az egyik ilyen karbantartó Jack, aki Victoriával közösen teljesít szolgálatot az egyik szektorban. Amikor egy űrhajó lezuhan a közelben és abban rábukkan arra a nőre, akiről minden éjjel álmodik (Jack és Victoria emlékeit is törölték korábban), olyan események láncolata indul be, amely Jack egész addigi életét és meggyőződését megingatja. Lehet, hogy semmi sem igaz abból, amiben hitt, talán maga a világ sem az, aminek látja?

A filmet Joseph Kosinski rendezte, aki Karl Gajdusek és Michael Arndt forgatókönyvéből dolgozott. A fontosabb szerepekben Tom Cruise mellett még Morgan Freemant, Olga Kurylenkot, Andrea Riseborough-t, Nikolaj Coster-Waldaut, Melissa Leot és Zoë Bellt láthatjuk.

A Feledést mostantól tehát az HBO Max kínálatában is megtalálod. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak a film itteni adatlapján a logójára kattintani és indul is a lejátszás!