64 Vadászat  (2020)

2020 egyik legmegosztóbb filmje megérkezett az HBO Maxra! A Vadászat egy picit thriller, egy picit horror, egy picit akciófilm és egy picit vígjáték is talán. Utóbbi már csak azért is, mert a sztorit, de főleg annak néhány karakterét picit nehéz komolyan venni.

A Vadászat története egy tisztáson kezdődik. Itt tér magához egy tucat idegen, akik sem egymást nem ismerik, sem arra nem emlékeznek, hogyan kerültek egyáltalán a tisztásra. Tanácstalanságukat hamar a rémület váltja fel, amikor a semmiből lőni kezdenek rájuk. Kiderül, hogy ez egy vadászat és ők a prédák.

A világ leggazdagabb embereinek egy csoportja találta ki, hogy unaloműzésből emberekre fognak vadászni. A csoportot egy titokzatos nő vezeti, ő szervezte le az egész vadászatot. Épp csak azzal nem számolt egyikük sem, hogy a prédáknak kiszemelt emberek között van valaki, egy másik nő, aki sokkal talpraesettebb és keményebb a többi prédánál. És bizony sokkal keményebb maguknál, a vadászoknál is. Hamarosan fordulni látszik a kocka, immár ő vadászik rájuk.

A film elég vegyes fogadtatásban részesült. Sokan egyszerű, felszínes tucathorrornak kiáltották ki, a kritikusok sem voltak maradéktalanul elragadtatva tőle. Mások viszont épp azt szerették meg benne, hogy meg sem próbál többnek látszani annál, ami vagy többet mutatni annál, ami benne van.

A rendezői széket Craig Zobel foglalta el a 2019-es forgatás során, aki Nick Cuse és Damon Lindelof forgatókönyvéből dolgozott. A fontosabb szerepekben Betty Gilpin, Hilary Swank, Wayne Duvalll, Ethan Suplee és Emma Roberts látható. Ha kedvet kaptál ehhez a megosztó mozihoz, akkor csak egy élő HBO Max-előfizetésre van szükséged. Ha van, akkor a film itteni adatlapján a logójára kattintva indul is a Vadászat.