Az Aquaman és az elveszett királyság, a DC Comics nagysikerű filmjének folytatása kihívásokkal nézett szembe, többek között késésekkel és újraforgatásokkal, de még így is jelentős sikert hozhat a DC és a Warner Bros. számára. Jövő hét csütörtökön végre megérkezik a hazai mozikba.

Az Aquaman és az elveszett királyság december 21-én debütált a magyarországi mozikban. Bár korábban számos baljós hír látott napvilágot a filmmel kapcsolatban, James Wan rendező cáfolta a pletykákat, és kijelentette, hogy az újraforgatások minimálisak voltak, és az időbeosztás miatt volt rájuk szükség. 

Bár a DCEU ezzel a filmmel voltaképpen lezárul (a teljes rebootot, mely a Superman: Legacyvel veszi majd kezdetét James Gunn és Peter Safran vezényli), Jason Momoa utoljára még visszatér Arthur Curry/Aquaman szerepében, valamint Patrick Wilson Orm, Nicole Kidman Atlanna királynő és Amber Heard Mera szerepében is újra feltűnik.

A filmben új szereplők is bemutatkoznak, köztük Indya Moore, Jani Zhao és Vincent Regan. Willem Dafoe-tól viszont el kell búcsúznunk, ugyanis egyéb elfoglaltságai miatt nem ismétli meg a szerepét, így Kidman karaktere várhatóan több játékidőt kap majd.

Ami a történetet illeti, Fekete Manta, aki korábban kísérletet tett Aquaman, a tengerek urának (Jason Momoa) legyőzésére, nem járt sikerrel. Most mégis eltökélt szándékkal keresi a bosszút apja halála miatt, készen állva arra, hogy bármit megtegyen, és bárkivel összefogjon, hogy legyőzze ősi ellenségét. Miután megszerez egy mítikus fegyvert, a fekete szigonyt, amivel egy ősi gonosz erőt szabadít a világra, Aquaman kénytelen szabadon engedni börtönben lévő féltestvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), Atlantisz egykori uralkodóját. Bár békekötésre nem kerül sor, ideiglenes szövetségre igen, hiszen ha nem cselekszenek, Aquaman családja, a tengerek és végül az egész világ veszélybe kerül.

Az Aquaman 2 a 2023-as év egyik utolsó nagyszabású megjelenése, melyre már csak napokat kell várni. Addig is kedvcsinálóként, mutatjuk a magyar szinkronos előzetest idelent.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Az óceán ritkán nyugodt! Ezért soha nem pihenhet meg az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta tett már kísérletet Aquaman, a világ tengereinek urának (Jason... több»