Az Abigail című új horrorfilm sikeresen megújította a vámpírfilmek műfaját és 85 százalékos értékelést ért el a RottenTomatoes kritikai portálon.

A film egyedülálló megközelítése abban rejlik, hogy a főszereplő egy kiskorú balerina, aki a tápláléklánc csúcsán áll, és bűnözőkkel táplálkozik. A kritikák kiemelik az invenciózus vérontásokat és azt, hogy a produkció több puszta marketingfogásnál. Különösen Alisha Weir alakítását méltatják, aki egy balettozó vámpírlányként viszi a hátán a filmet, átalakulva ártatlan gyermekből kegyetlen ragadozóvá.

A film anyagi sikere viszont még kérdéses, a nyitóhétvégi észak-amerikai bevételre 12 és 22 millió dollár közötti összeget jósolnak, ami jelentős szórást mutat. A korábbi, hasonló témájú filmek, mint a Renfield és a The Last Voyage of Demeter nem érték el a kívánt sikereket, de az Abigail esetében optimistábbak a várakozások.

A film hazai bemutatója 2024. április 25-én lesz, addig is mutatjuk az előzetest idelent.

48 Abigail  (2024)

horror | thriller

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»