A múlt év legvégén debütál a Netflixen a Tőrbe ejtve - Az üveghagyma. A film elég nagy visszhangot váltott ki, mert az első részhez képest sokkal komikusabb lett, ami nem mindenkinek tetszett. A sztori persze most is csavaros és a végén egy egészen fura kataklizmában csúcsosodik ki. Ki gondolná, hogy ezt valójában Mr. Bean ihlette?! Egy kis spoiler következik!

Az üveghagyma történetének egyik fontos eleme, hogy az eseményeknek helyt adó sziget tulajdonosa megkaparintotta – csak kölcsönbe – a világ leghíresebb festményét, a Mona Lisát. Leonardo da Vinci mesterműve egy különleges védőburokban ékesíti az egyébként is grandiózus épület központi szobáját.

A film végén azonban dacára a magasfokú védelmi mechanizmusoknak, a Mona Lisa szénné ég. Ezzel kapcsolatban a film rendezője, Rian Johnson az Empire magazin egyik podcastjében érdekes részleteket mesélt el a rajongóknak.

Először is tisztába tette a nyilvánvalót: a filmben nem az eredeti Mona Lisa semmisült meg, hiszen a forgatáson egy belgrádi művész mesteri másolatával dolgoztak. Érdekesség, hogy a törvények miatt a forgatás végén pontosan dokumentálniuk kellett a másolat elpusztítását, nehogy esetleg a fekete piacon kössön ki.

A másik érdekesség a Mona Lisával kapcsolatban, hogy a film főszereplője, Daniel Craig aggódott, hogy a nézők ki fognak akadni az elpusztítása miatt. Viszont a rendező kitartott a forgatókönyv mellett és biztos volt benne, hogy el tudják venni a tragikus esemény élét. Itt felhozta az 1997-es Bean - Az igazi katasztrófafilm példáját is. Ebben Mr. Bean véletlenül letüsszenti, majd tintával maszatolja össze a híres 1871-es festményt, a Whistler anyját. Majd amikor menteni próbálja, akkor végérvényesen tönkreteszi. Viszont ez a jelenet nagyon viccesre sikerült, ezért gondolta azt Rian Johnson, hogy a Mona Lisa elégetése sem fogja kiverni a biztosítékot a nézőknél.

Végül azt is elárulta, hogy a biztonság kedvéért forgattak egy extra jelenetet is. Ebből kiderül, hogy a filmben szereplő festmény valójában nem az eredeti volt, hanem egy másolat, így az igazi Mona Lisának még a sztoriban sem esett baja.