Már nem a Trónok harca sztárja a világ legerősebb embere

Hafþór Júlíus Björnsson nevét igazán a világ talán akkor ismerhette meg, amikor szerepet kapott az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozatában, a Trónok harcában.

Björnsson harmadikként formálta meg a széria egyik legkegyetlenebb és legfélelmetesebb karakterét, Ser Gregor Clegane-t, azaz a Hegyet. Björnssonról köztudott, hogy évekkel korábban profi kosárlabdázóként kezdte, majd később súlyemelőként folytatta pályafutását, amelynek lényegében a Hegy szerepét is köszönheti a sorozatban.

A tavalyi évben Björnsson elsőként nyerte el a Világ Legerősebb Embere címet, idén azonban nem sikerült megtartania. Martin Licisnek sikerült végül hazavinnie az aranyérmet, Bjrönsson pedig harmadikként végzett.

A New York Postnak adott nyilatkozata alapján Bjrönsson azonban egyáltalán nem tűnik letörtnek. „Boldog vagyok, hogy része lehettem shownak. Rengeteg lehetőség nyílt meg előttem, amiért rendkívül hálás vagyok. Főként színészettel szeretnék a továbbiakban foglalkozni, de az erősember címre is koncentrálni fogok” – nyilatkozta Björnsson.