Az elmúlt évtizedek során számos olyan eset látott napvilágot, ahol UFO-kat, vagy más, feltételezetten földönkívüli jelenségeket észleltek. Vajon mennyi ezek valóságtartalma?

A szkeptikusok sokáig összeesküvés elméletkén tekintettek ezekre a bejelentésekre, majd jött a Pentagon titkos műveleteinek nyilvánosságra hozatala, amelyek látszólag megerősítették az igazságot: az ember nem az egyedüli, fejlett intelligenciával rendelkező lény az univerzumban. 

A Netflix új, UFO-észlelések című dokumentumfilm-sorozatát az Amblin Television és az Emmy-díjas Boardwalk Pictures, valamint a Vice Studios közös produkciója. Négy történetet mutat be, amelyek más világokból származó jelenségekkel foglalkoznak. A rendező, Yon Motskin (Generation Hustle) a világ különböző tájaira, például Zimbabwéba és Japánba  kalauzol, hogy bemutassa és kivizsgálja ezeket a rejtélyes eseteket. A sorozatról szóló hivatalos információk alapján elsősorban szemtanúktól,  kongresszusi meghallgatásokról, valamint katonai kiszivárogtatásokból származó beszámolókra lehet számítani. A dokumentumfilm kevésbé a tudományos bizonyítékokra, mint inkább a felfedezések érzelmi hatására összpontosít. Ez egy időszerű és időtlen csillagászati nyomozós történet, aminek során egymástól látszólag független találkozások sorozatából egy meglepő igazság rajzolódik ki: a földönkívüli találkozások globálisak és lenyűgözőek.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot, és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor a mafab oldaláról, a “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintva már kezdheted is!

dokumentum | történelmi

Az elmúlt 50 év tömeges UFO-észlelései egy globális rejtélyt táplálnak ebben a szemtanúk beszámolóit, szakértői interjúkat és új bizonyítékokat bemutató dokumentumfilmben. több»