Mától a Netflixen: Egy új megdöbbentő dokumentumfilm-sorozat egy bántalmazó rendszerről

Szigorú szeretet: A fegyelmezés árnyoldala: A rendezőt, Katherine Kublert saját traumájának feldolgozása arra vezette, hogy szélesebb körben tárjon fel visszaéléseket.

Azóta, hogy a filmes Katherine Kubler elhagyta az Ivy Ridge Akadémiát, azzal küzdött, hogy megbirkózzon az ott szerzett traumával. Az élete egyes eseményeit hosszú ideje kamerával rögzíti, ezért úgy döntött, hogy egy olyan filmet készít, amely megörökíti tapasztalatait. Kutatómunkájának eredménye jóval nagyobb horderejű és szélesebb körű volt, mint amit az az Ivy Ridge-en tapasztalt. A Szigorú szeretet: A fegyelmezés árnyoldala Kubler új dokumentumfilm sorozata, amely felfedi azt az évtizedes, gyerekekre épülő, veszélyes ipart amely azt ígéri a szülőknek, hogy “megjavítja” az eltévelyedett amerikai ifjúságot. 

Az iskolai eredmények, az intézményi hierarchia nyomása, valamint a serdülőkor általános nehézségei miatt a középiskolai évek ritkán szerepelnek életünk legjobb napjai között. Kubler és osztálytársai számára az Ivy Ridge középiskolában szerzett tapasztalatok  leginkább börtönbüntetésre hasonlítottak. Az Ivy Ridge egy olyan bentlakásos iskola, amelyet azzal hirdetnek, hogy jó útra téríti a zavaros tizenéveseket. Kubler azon diákok egyike volt, akik az iskolaudvaron jöttek rá, hogy a szabadságukat drasztikusan korlátozták. Nem volt szabad beszélni, mosolyogni, kimenni, vagy szabadon kommunikálni a külvilággal, az iskola olyan bonyolult szabályzatok szerint működött, amely szinte biztosította, hogy a diákok nem hagyhatják el az iskolát, amíg betöltik a 18-at.

Mióta Kubler azért küzdött, hogy feldolgozza az iskolában szerzett traumáját, valamint szembe kellett néznie apja tagadásával is, aki nem volt hajlandó elfogadni mennyire káros volt a filmrendező számára az iskolában töltött idő. A sorozat mélyen beleássa magát abba, hogy milyen rémtettek történnek, amikor egy gyermeket a fegyelmező iskolarendszer gondjaira bíznak.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a sorozat mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dokumentum | krimi

Évekkel azután, hogy fegyelmező iskolába küldték, egy nő, akit még mindig kísértenek az élményei, leleplezi a megdöbbentő ifjúsági programot. több»

Rendező: Katherine Kubler