Már a Netflixen: Ez az új mutánsos fantasy-horror sorozat nem kegyelmez (Kísérleti alanyok)

A Netflix nem hagyja szuperhősök nélkül a rajongókat, ez már tuti. Mint ismert, a legnagyobb streaming szolgáltató a negyedik évad után nem folytatja tovább a változó népszerűségű Az Esernyő Akadémia című sorozatát. De a rajongóknak lesz helyette utánpótlás, a közelmúltban debütált ugyanis a legújabb szuperhősös őrület, a Kísérleti alanyok.

Megint egy mutánsos sorozat?

A sorozat három tinédzserről szól, akik valamilyen oknál fogva részt vesznek egy kísérletben. Ami biztos, hogy egyikük sem azért van ott, mert épp nem volt jobb dolga. A kísérlet végén Abbi, Tilda és Juan természetfeletti, kvázi szuperképességekre tesznek szert. Vagyis lényegében mindhárman mutálódnak.

Abbi banshee-vé változik, aki ha kiereszti rikácsoló hangját, a környezetében minden elpusztul. Tilda succubussá, vagyis csábító démonná tud változni, aki feromonjaival befolyásolja a környezetét. Végül pedig Juan chupacabrává, egy vérengző szörnyeteggé tud átalakulni.

Hol itt a gond? Ott, hogy egyikük sem vágyott ezekre a képességekre, mert több bajt okoznak mint hasznot. Ezért összefognak és felkutatják a kísérlet vezetőjét, Dr. Alex Sarkovot, ám a doki jó filmes gonoszhoz méltón pont nem izgatja magát a fiatalok hisztijével, hiszen itt most az emberiség evolúciójáról van szó!

Mi köze mindennek a Marvelhez?

Hogy mi köze a Kísérleti alanyok sorozatnak a Marvelhez? A világon semmi! De akkor miért hoztuk fel? Azért, mert a sorozat angol címe, az Imperfects összezavarhatja picit a fejeket, ugyanis a Marvel univerzumában is van egy ilyen csoport, de ennek a sorozatnak tényleg semmi köze nincs hozzá.

Kik mutálódnak a sorozatban?

Ahogy azt már megszokhattuk a Netflix saját gyártású filmjeitől és sorozataitól, előszeretettel nyúlnak még kevésbé ismert színészekhez. Így a három főhőst Rhianna Jagpal, Morgan Taylor Campbell és Iñaki Godoy alakítja. Dr. Sarkovot pedig Rhys Nicholson.

Hol láthattuk őket?

Iñaki Godoy szereplése azért lehet érdekes, mert a hamarosan debütáló One Piece élőszereplős adaptációban is főszereplő lesz, így az anime rajongói megnézhetik őt. Morgan Taylor Campbell és Rhianna Jagpal többnyire sorozatokban tűnt fel eddig, az iZombie-ban mindketten szerepeltek.

A sorozat epizódjait Mathias Herndl és Mark Chow rendezték, a forgatókönyvet pedig Kim Garland, Gorrman Lee és Shelley Eriksen hozták tető alá.

MIT GONDOLNAK A NÉZŐK ÉS A KRITIKUSOK?

A sorozat a Magyar Filmadatbázisban jelenleg 70 százalékos tetszési indexszel bír a hazai nézőktől, míg a RottenTomatoes-on 78 százalékos nézői értékeléssel bír. Ha tehát számítanak az értékelések, akkor nuygodt szívvel nekiugorhatsz.

dráma | fantasy | kaland

Miután egy kísérleti génterápia szörnyeteggé változtatja őket, három huszonéves fiatal összefog, hogy levadásszák a felelős tudóst és rákényszerítsék, hogy újra... több»