Itt a May December Todd Haynes rendezésében.

Todd Haynes új filmjében, Natalie Portman élete legnagyobb színészi kihívásával találkozik, ő  játssza Julianne Mooret.

A Carol rendezőjének új filmje azt mutatja be, ahogy Elizabeth (Portman) televíziós sztár Gracie (Moore) szerepére készül, aki korábban a bulvárlapok hírességének számított. Elizabeth inspirációt keres, a múlt kezd betörni a jelenbe, és a régen elfelejtett érzések ismét a középpontba kerülnek. 

A May Decemberben a népszerű televíziós színész, Elizabeth (Natalie Portman) Savannahba, Georgia államába utazik, hogy új filmszerepe után kutasson, egy botrányos bulvár románcot követ. Ez a szerelmi történet - Gracie (Julianne Moore) és Joe (Charles Melton) között - egykoron a pletykalapok rendszeres témája volt. Joe jóval fiatalabb Gracie-nél, aki börtönbe került, amikor rajtakapták őket együtt. Amikor szabadon engedték, a páros összeházasodott, és most három közös gyerekük van, akik éppen a középiskolából érettségiznek. Első pillantásra az őszinte házasságuk látszólag kiszámíthatóbb, mint amire Elizabeth számított. De jelenléte hamarosan mélyen eltemetett érzéseket hoz a felszínre, és a évtizedekkel ezelőtti botrány egyre mélyebb rétegekbe enged bepillantást. 

Ahogyan Haynes más filmjei, a May December is a melodráma és a komédia határán egyensúlyoz.  "[A humor] nyilvánvaló volt Samy Burch forgatókönyvében, de azt hiszem, nem lehet teljesen elképzelni, hogy is fog ez kinézni a vásznon, amíg két ilyen kaliberű színész nem valósítja meg a forgatókönyvet" - mondja Haynes a Tudum-nak.

A film zenei aláfestése segít megalapozni a hangulatot, még mielőtt a színészek megjelennek a képernyőn. "A zene annyira támadó és arcba vágó" - mondja Haynes. "Van egyfajta ironikus vagy fenyegető érzés, ami benne rejlik." A késő Michael Legrand által jegyzett zene eredetileg Joseph Losey 1971-es The Go-Between című filmjéhez készült. Haynes szerint ebben a filmben a zene kulcsfontosságú szerepet játszik, amit a May December című filmjében is meg akart ragadni.

Ha kíváncsi vagy a filmre és rendelkezel Netflix előfizetéssel, nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

FRISSÍTÉS: Úgy tűnik, hogy a korábban bejelentett időpont egyelőre csak a tengerentúlra vonatkozik, így a film itthoni előfizetéssel egyelőre nem tekinthető meg a platformon.

dráma | romantikus

Amikor Gracie és Joe életéről játékfilmet akarnak forgatni, Elizabeth Berry, egy hollywoodi színésznő Maine-be utazik kutatás céljából, mivel a filmben ő alakítja Gracie... több»